Viva

Viva Media medlem i IAB Sverige

Press
Publicerad , senaste uppdatering

Viva Media går in som medlem i IAB Sverige som är medlemsorganisationen för landets intressenter inom digital marknadskommunikation.

 

– Vi på IAB Sverige är väldigt glada att hälsa Viva Media välkommen som medlem under 2016. Organisationen har många viktiga frågor att driva – inte minst utmaningen med adblockeranvändningen och viewability-frågan, men även att utarbeta guidelines, standards och rekommendationer. En bred uppslutning från publicister, annonsörer, teknikbolag med flera gör att IAB kan uträtta mer för branschen, säger Charlotte Thür, VD på IAB Sverige.

 

Viva Media blir därmed ett av ett 150-tal medlemsföretag som tillsammans driver branschen framåt. IAB arbetar genom specialiserade kommittéer, Task Force, som utarbetar standarder, best practice och håller utbildande seminarier.

 

– IAB Sverige är ett mycket viktigt forum för kompetens och utvecklingen av digital marknadsföring i Sverige. Vi är glada att nu gå in som medlem och bidra till att forma utvecklingen inom vår bransch, säger Magnus Hasselteg, VD på Viva Media.

 

IAB Sverige har funnits sedan 2008 med visionen att Sverige skall vara världsledande inom interaktiv marknadsföring. Organisationen är en landsfilial av Interactive Advertising Bureau som finns i ungefär 45 länder och är en världsledande organisation för onlinemarknadsföring.

 

Mer information om IAB Sverige finns att läsa på organisationens hemsida, iabsverige.se.

 

För mer information, kontakta gärna:

Magnus Hasselteg, VD Viva Media, 073-6991111, magnus.hasselteg@vivamedia.se

Charlotte Thür, VD IAB Sverige, charlotte.thur@iabsverige.se

 

Viva Media är en marknadsledande rådgivare inom digitala kanaler samt leverantör av tjänster inom digital analys, marknadsföring och strategi. Viva Media har 120 medarbetare som varje dag hjälper över 2 000 företag att optimera sina digitala affärer. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Kalmar och Oslo.