Smart photo

Digital skärpa skapar vinst

Smartphoto är en av de marknadsledande fotoproducenterna i Europa. Sedan 1972, då som ExtraFilm, har de blivit ett av de mest innovativa företagen inom digital fotoframkallning med över 5 miljoner kunder i 20 länder.

22 %

Så mycket ökade den totala intäkten i Sverige med på ett år. 16 april 2017 – 16 april 2018, jämfört med motsvarande period föregående år.

271 %

Så mycket ökade den totala intäkten i UK 1 oktober 2017 – 16 april 2018, jämfört med motsvarande period föregående år.

36,76 %

Så mycket fler kunder köpte av Smartphoto i Danmark från november 2017 – 16 april 2018, jämfört med motsvarande period föregående år.

Behov

Smartphotos resa med Viva startade i slutet av maj 2016. Smartphoto ville öka sin synlighet och bygga sitt varumärke på ett effektivare sätt, samt öka sin försäljning för att växa och bli störst i branschen. Viva började att arbeta med deras SEO och AdWords mot Sverige och fick snart ansvar för flera länder.

Vivas lösningar

Viva använder annonstexter som är så relevanta som möjligt för varje sökning. Det ger en högre CTR (fler väljer att klicka på annonsen) vilket leder till ett bättre kvalitetsresultat som i sin tur leder till att vi inte behöver betala lika mycket per klick.

Vi implementerade SEO-anpassade texter på hemsidan, löpande koverteringsanalys, marknadsanpassad sajtstruktur och uppdatering av företagets länkar. Viva utför en grundlig fokusordsanalys åt kund så att webbsidan placerar sig på relevanta sökbegrepp. Kundens webbsida blev positionerad på alla stora sökmotorer såsom Google, Yahoo och Bing.

Vi jobbar kontinuerligt med annonstillägg som hjälper kvalitetsresultatet och CTR:en, samt sökordsanalys där vi hela tiden försöker hitta nya relevanta sökord. Viva genomförde också budjusteringar beroende på enhet, vem det är som söker, tid på dygnet och andra faktorer. Vi sätter olika budjusteringar beroende på vem det är som klickar.

“Som digital marknadsförare inom e-handel sökte jag en stabil partner som levererar raka svar och ständig tillväxt. Idag beskriver detta exakt vårt samarbete med Viva Media. Vi imponeras ständigt av deras kompetens och förmåga att alltid göra det där lilla extra.”

Peter Aarenstrup

Digital Specialist smartphoto

“Det är fantastiskt att kunna leverera så bra resultat för kunden!”

Josefine Strömbäck

Account Manager

Vivas integritetspolicy