Spis & Kaminboden

Ett sprakande samarbete

Spis & Kaminboden har under sju år varit Sveriges största leverantör av vedspisar och smalspisar. De är ett litet familjeföretag som har funnits sedan 2002. 2015 blev de kunder hos Viva.

60 %

Så mycket ökade konverteringarna med 2017 jämfört med 2016.

2017

Året då den totala trafiken ökade med 13,46 % jämfört med 2016.

100 000

Drygt så många nya besökare hade deras hemsida under 2017 – en ökning med 16,67 % jämfört med året innan.

Behov

De behövde hjälp med att öka sin försäljning och med att bli synliga på nätet för att öka antalet affärer. Eftersom de är ett mindre familjeföretag har de inte möjlighet att själva arbeta med den digitala marknadsföringen. Företaget behövde en skräddarsydd mix av marknadsföringsmetoder som säkrade deras plats på marknaden.

 

Vivas lösning

Arbetet med SEO (sökmotoroptimering) ökade företagets synlighet i sökflödet på Google och Bing. Spis & Kaminbodens webbplats optimerades och Viva använde relevanta sökord som gjorde att webbplatsen fick större organisk spridning i sökmotorerna.

Google Adwords (sökordsmarknadsföring) där man betalar för att annonser ska synas i Google var också en av de tjänster som skapade fler konverteringar för Spis & Kaminboden.

Viva använde sig av marknadsföring i form av Google Adwords Display och Viva Display. Det arbetades också frekvent med bannerannonsering, räckvidd och programmatiska köp.

Synergin mellan olika marknadsföringsmetoderna som passade Spis & Kaminboden skapade en effektiv och välfungerande digital marknadsföring.

Sen vi anlitade Viva Media har vi en stadig uppgång i besök på hemsidan och försäljning. Vi är jättenöjda!

Peter & Erika Bengtsson

Spis & Kaminboden

Vivas integritetspolicy