Ett helhetsgrepp på digital hälsa

Topformula är en svensk e-handel för hälsokost och kostillskott med tillverkning i Gamleby utanför Västervik. De har velat bygga kännedom om sitt varumärke och sin plattform, och samtidigt medvetandegöra en bred allmänhet om deras egna produkter. Viva har hjälpt Top formula med både SEO, SEM och kreativa lösningar som vi även har marknadsfört i sociala medier.

Digital Acceleration

33.3 % Ökad omsättning 2021-2023 i sociala medier

Genom marknadsföring på Facebook, Instagram och TikTok har vi lyft TopFormulas närvaro i människors medvetande och ökat försäljningen.

"Viva har hjälpt mig sätta en strategi för Topformulas e-handel, utifrån den medieplan de tagit fram har budgeten fördelats på olika performance-kanaler och förtjänade kanaler där de jobbar med att få ut maximal synergieffekt och ROI. Denna strategi har medverkat till att Topformula har ökat omsättningen med
37% mot föregående år."

—Fredric Boson, CEO Topformula

151 % ökad omsättning i Google Ads perioden januari-april mellan 2018-2024

Vi har samarbetat med Topformula under många år och har genom gott samarbete och stort ömsesidigt förtroende kunnat hjälpa till med att öka försäljningen av Topformulas produkter.

Synergieffekter

Eftersom vi har hjälpt Topformula med flera olika kompetenser har vi kunnat skapa flera olika synergieffekter. Exempelvis genom att både skapa innehåll åt TopFormula och sedan ta det ut i kanal har vi kunnat skapa en större dynamik och variation i annonseringen som i sin tur har skapat en bättre användarupplevelse.