Mediaview, MediaAnalys och Kenzaku går samman och bildar Viva Media Group

Idag presenteras Viva Media Group som är en sammanslagning av gasellföretaget Mediaview, MediaAnalys och Kenzaku. Viva Media Group blir därmed Nordens ledande företag inom marknadskommunikation i digitala kanaler. Det nya bolaget erbjuder strategi och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer.

–  Det sker en allt snabbare överflyttning av medieinvesteringar från traditionella medier till digitala kanaler, i synnerhet till mobilt och sökmotorsmarknadsföring, säger bolagets nytillträdda VD Magnus Hasselteg. Viva Media Group är en digital affärspartner för närmare 2 500 kunder och vårt fokus kommer vara att förnya, förenkla och förbättra våra kunders marknadskommunikation i digitala kanaler.

Viva Media Group har en stark lokal närvaro i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg, Linköping och Kalmar. Inom de kommande åren finns planer på etablering i samtliga nordiska länder.

– Det blir mer och mer affärskritiskt för varje företag att välja rätt strategi för sin onlinemarknadsföring. Vi kommer att expandera offensivt inom digital- och mobil marknadsföring för att tillgodose våra kunders behov, fortsätter Magnus Hasselteg. I och med fusionen får vi kraft att vara med och driva den snabba utvecklingen vi ser inom vårt segment.

I juni 2014 fusionerades Mediaview med Kenzaku och Kalmar-baserade MediaAnalys för att bilda Viva Media Group, en av nordens största byråer med närmare 2500 kunder, 130 anställda fördelat på 7 kontor i Sverige. Viva Media Group omsätter ca 230 miljoner med drygt 100 miljoner i byråintäkt.

 

Presskontakt: Magnus Hasselteg, CEO 073-6991111

 

Viva

 

 

 

 

Stålg 20 | 754 50 Uppsala

vxl +46 (0)18 490 11 40

www.vivamedia.se