Tilltala varje individ på ett unikt sätt.

Att konvertera och förvandla besökare till leads är kärnan i marknadsföring.

Tilltala varje individ på ett unikt sätt.

Att konvertera och förvandla besökare till leads är kärnan i marknadsföring.

Vad är Marketing Automation?

Marketing Automation är en onlinebaserad mjukvara som gör att ditt företag kan ha full koll på dina besökare och värma upp dem till det är dags för säljavdelningen att lyfta luren. Marketing automation gör att du kan optimera din effektivitet, skapa relevant innehåll som ger högre konverteringsfrekvens och tilltala varje individ på ett unikt sätt.

 

Lead Capturing

När marketing automation-mjukvaran är installerad i webbplatsens källkod kommer alla besökares fotspår och aktivitet att registreras om besökaren har lämnat ut någon av sina uppgifter – t.ex. mailadress eller arbetsplats. Uppgifterna samlas in vid nedladdning av guider, artiklar och vid prenumeration på ett nyhetsbrev eller dylikt. Ju mer information ni lyckas samla på er om ett lead, desto lättare vet ni om det är ett varmt och relevant lead där ni kan ta näst steg mot en affär.

 

Workflow

När en besökare har registrerat sina uppgifter hamnar besökaren i ett så kallat work flow. Content skickas ut via mail till besökaren. Vilket content det är beror på vilket workflow besökaren hamnat i, som i sin tur avgörs av vad besökaren har klickat på inledningsvis. Innehållet som besökaren får i sin inbox är relevant och anpassat för att passa just den individen, det är också utformat så att det känns personligt och inte som något massutskick.

 

Lead scoring

När besökaren klickar på de mail ni skickar ut så får denne poäng. Hur mycket poäng en besökare har samlat på sig avgör om det är ett kallt, ljummet eller varmt lead. Det är ett enkelt och effektivt sätt för att hålla koll på var den potentiella kunden befinner sig i säljtratten.

Vill du komma igång med marketing automation? Ta hjälp av en specialist på marketing automation – tveka inte på att höra av dig!

Vill du ha hjälp med marketing automation? Kontakta oss!

Vivas integritetspolicy