Viva

Välkommen in
i Vivas Värld

I podden Vivas Värld får du lära känna oss som jobbar på Viva. Sara Engberg och Nathalie Bishop heter våra stjärnor som leder podden och i varje avsnitt så får du möta en ny kollega där de samtalar om hur livet på Viva är – alltså hur man kan balansera ett liv både på och utanför jobbet!

Här berörs områden om hur strukturer påverkar enskilda individer till prestationer på gruppnivå. Samt hur man skapar en kultur som får människor att utvecklas, ta egna initiativ och därmed får hela bolaget att växa. Du kan i denna podd lyssna på några av oss som är hjärnorna bakom våra kunders framgångsrika marknadsföring.

Lyssna på Vivas Värld på

Spotify

Avsnitt från Vivas Värld


Alexander Johansson är Social Media Manager här på Viva och en lagspelare i själ och hjärta. Lyssna till Alex när han berättar om sin legendariska första dag på Viva, hur Vivas alla Social Media Managers utvecklas tillsammans och om en fotbollskarriär som hittills har resulterat i fler gula kort än mål.


Ricky Pettersson är en av Vivas SEO Manager, och han har varit med sedan innan Viva blev Viva. Ricky var delaktig i Vivas övergång till att bli en teamorganisation, och i avsnittet får du höra honom berätta om hur det var att gå ifrån att vara chef för 22 personer till att bli en specialist med styrkefokus på skalbarhet inom SEO. Han är även besatt av discgolf – och berättar varför i Vivas Värld.


Rebecca Hansson är SEO Manager och vårt energiknippe från Vilhelmina. Hon trivs bra med distansarbetet från sitt hemmakontor uppe i norr, och trots att hon bara har varit med oss sedan i somras har hon gjort ett fantastiskt intryck på oss alla. I avsnittet berättar hon om lyxen med att ha en Account Manager, hennes mod som har tagit henne på yrkesmässiga äventyr och till en middag med kungen.


Vivas CFO Mathias Ekström jobbar med kalla siffror, men varmare person får man leta efter. Mathias har varit med på Vivas resa ända från början, och berättar om hur kollegorna har blivit som familjemedlemmar. Ledarskapshjärtat finns där hela tiden, både som fotbollstränare för ungdomslag som ekonomichef på Viva.


Mariella Reihammar är SEM Manager hos oss på Viva och har både ett knivskarpt intellekt och världens mjukaste armbågar. Hon kom till oss rätt från universitetet och visade sig vara en riktig fullträff. Hör henne berätta om snällhet i arbetslivet, konsekvenstänk och kärleken till campingliv.


I det här avsnittet träffar vi vår kollega Andreas Söderström som är en av våra kreatörer på vår creative-avdelning. Andreas har haft en lång intern resa på Viva där han började som SEO Manager men som på senare år sadlat om till 3D-designer. God lyssning.


Sara Engberg är vår Talent Acquisition Specialist & HR Generalist som ju tidigare hörts i podden men detta avsnitt handlar mer Sara personligen och hennes roll på HR. Hör mer om Saras resa då hon gick från att hålla på med administrativa uppgifter till att jobba mer med personalfrågor. Visste du att hon kan tala flytande rövarspråk?


Rikard Godlund Acharius är som Account Manager en av dem på Viva som har lyckan att få hänga mest med våra kunder. Hör mer om hur han tillsammans med teamet skapar framgångsrik marknadsföring dagligen och hur livet i Sollentuna levs. Klicka play och lär känna han som är synonym med trevlighet. 


Victoria Zachrisson är numera vår Partner Project Manager men började på Viva som en SEO Manager. Det här är avsnittet om när man trivs på arbetsplatsen men kanske inte rollen – för Viva var det solklart att Victoria skulle vara kvar men i en ny roll. Hör här henne berätta om den resan och varför hon valde att bli en del av Vivas värld. 


Möt vår Business Manager Daniel Severin som också leder våra kollegor på Uppsalakontoret. I podden delar han med sig av det han gör på vardagarna och även hur han gärna spenderar kvällarna och helgerna. Hör mer om hans resa på Viva då han gick från Marketing Coordinator till sin nuvarande roll.


Sofie Benneborg är SEM & YouTube Manager på Viva och dagligen arbetar hon med våra kunders annonsering på plattformar som Google och YouTube. Den senare är också hennes yrkesprofessionella specialisering utöver den stora passionen som hon även har för fotografering. Sofie tar sig an det mesta med stor ambition och i detta avsnitt pratas det om hur det är att balansera livet med just en stor dos engagemang och driv. Kan en tydlighet och kommunikation vara lösningen? 


Vivas Fredrik Lundqvist är Creative Director hos oss och i det här avsnittet berättar han om hur det är att jobba i sin roll som kreativ ledare. Fredrik är den som utveckla Vivas kreativa erbjudande och skapat det team av kreatörer som vi nu har. Vilka är hans dagliga utmaningar och hur förklarar man en till synes galen idé för en kund? Du får även höra mer om Fredriks andra passion som är historia och familjen. 


Välkommen till Vivas Värld! Podden där vi, Sara och Nathalie, bjuder in er att lära känna oss som jobbar på Viva Media! Vi belyser även aktuella frågor inom medarbetarskap och får reda på saker som kanske inte alltid kommer upp vid fikabordet. I första säsongen, avsnitt 1-6, får ni träffa några av oss i Uppsala.