Viva

4 tips för att skapa mobilanpassade videoannonser

Content Sociala Medier
Publicerad , senaste uppdatering

Mobilen vinner allt mer mark och mycket av gemene mans surfande sker via smartphone. Därför behöver du som marknadsförare veta hur du ska göra för att optimera dina videoannonser för det ändamålet. 

1. Spar inte på krutet i början

När du skapar videoannonser anpassade för mobilen är det ingen idé att använda en Fight Club-twist i slutet av filmen, som sparar det bästa till sist. Nej, du behöver snabbt fånga intresset hos mottagaren. Undersökningar från Facebook och Nielsen har visat att upp till 47 % av värdet i en videokampanj levereras under de första 3 sekunderna. Rätt starka siffror va? Samtidigt som upp till 74 % av värdet levereras under de första cirka 10 sekunderna. Kom också ihåg att använda en intresseväckande miniatyrbild som blir en ”thumb-stopper” för användaren.

 

2. Låt det visuella göra jobbet

Facebook hänvisar till en studie som visade att 76 % av alla bedömda videoannonser krävde ljud för att kunna tolkas. Kommunicerar du visuellt har du därmed ett försprång gentemot många andra företag. Lägg in grafik som förstärker de siffror eller poänger som är kärnbudskapet. Lägg även undertext på eventuellt tal för att effektivt kommunicera med de användare som kanske sitter på en buss eller står i en folksamling och därför inte har sina lurar till hands.

 

3. Släpp lös barnasinnet

Testa, testa och testa. I och med Facebooks nya funktioner som vi skrev om förra veckan finns det nu chans att på ett ännu effektfullare sätt än tidigare A/B-testa dina annonser innan du torgför dem. Så prova och var lekfull med ditt videomaterial till det att du hittar det innehåll som fungerar bäst för din målgrupp. Testa olika bildrutor och format, testa t.ex. ett kvadratiskt format för att maximera mobilskärmens yta. Håll filmen så kort du kan men så lång som du måste.

 

4. Avsluta med en tydlig Call To Action

Det kanske verkar oerhört självklart men är så lätt att missa. Ge dina tittare tydliga instruktioner för hur de ska agera om de är intresserade av det du erbjuder. En avslutande (eller varför inte också inledande?) länk med texten ”Handla nu”, eller liknande, som leder dem till exempelvis din e-handel kommer med högsta sannolikhet att generera fler konverteringar.