Viva

VD-podden
med Arash Gilan

Arash Gilan, vd för Viva samt föreläsare och författare, samtalar med spännande människor som innehar olika kunskaper. I vdpodden utforskas hela paletten av bolagsbyggande tillsammans med ledare, chefer och experter.

Här berörs områden om hur strukturer påverkar enskilda individer till prestationer på gruppnivå. Samt hur man skapar kulturer som får människor att utvecklas, ta egna initiativ och därmed få hela bolaget att växa. Konkreta tips på hur man leder ett förändringsarbete där verksamheten har fastnat i dåliga mönster. Visioner om innovativa idéer och team utbyts. Det delas olika erfarenheter och färdigheter som behövs för att leda organisationen mot framgång.

Bolag som medverkat i podden

Det här är en utbildande och inspirerande podd som förhoppningsvis ger tid för eftertanke och reflektion om ditt egna beteendemönster, ledarstil och organisationsstruktur. Vad krävs för att bygga ett fantastiskt bolag?

Hitta oss på

Spotify
acast-1-150x150
facebook
mail-150x150

Prenumerera på Arash Gilans nyhetsbrev

VD-poddens egen Arash skriver varje månad ett nyhetsbrev där du får koll på det senaste inom ledarskap, tech och marknadsföring. I Arash krönika kan du ta del av tips, tankar och erfarenheter som inspirerar dig i ditt eget ledarskap och bolagsbygge. Du missar inget helt enkelt. Registrera dig idag.

De senaste avsnitten från VD-podden

Annelie Nässén är en erfaren företagsledare och idag VD och koncernchef för Forex, där hon leder verksamhetens transformation tillbaka från bank till ett återvunnet fokus på produkter och tjänster kopplade till resande. Annelie kom in i en ledande position redan som ung och har verkat i flera tongivande roller inom SAS där hon har arbetat med att stärka varumärket och genomföra en digital transformation. I avsnittet delar Annelie med sig av sina erfarenheter och insikter från sina många år som ledare. Hon berättar hur hon balanserar intensivt arbete med personlig reflektion och vikten av träning för att hålla sig mentalt stark. Hon betonar även betydelsen av empati och respekt i ledarskapet.

Lyssna på detta avsnitt av VD-podden via antingen Spotify eller Apple Podcaster.


Pontus Frithiof är en framstående svensk kock, krögare och entreprenör med flera decennier i restaurangbranschen. Han har mottagit flera utmärkelser, inklusive guldmedaljen från Gastronomiska Akademien och erkännanden från White Guide. Pontus är även känd från tv-program, podcasts, sociala medier och bloggar.

I avsnittet delar Pontus sin resa från ung kock till framgångsrik entreprenör med flera välkända restauranger. Han diskuterar sin ledarskapsstil och hur han balanserar arbete med familj. Pontus bjuder även på roliga och lärorika anekdoter från sin tid med Jan Stenbeck och andra mentorer.

Lyssna på detta avsnitt av VD-podden via antingen Spotify eller Apple Podcaster.


Susanne Najafi är en framstående svensk serieentreprenör och grundare av venturekapitalbolaget BackingMinds. Hon har ett stort personligt engagemang för att demokratisera tillgången till kapital och för att stödja nästa generations innovatörer. Susanne har grundat inte mindre än tio företag och nådde en omsättning på över 100 miljoner kronor vid 31 års ålder. Hennes insatser har gett henne flera utmärkelser, inklusive Årets Pionjär av Kung Carl XVI Gustaf och erkännanden som Sveriges främsta serieentreprenör av Dagens Industri. Lyssna på detta avsnitt av VD-podden via antingen Spotify eller Apple Podcaster.


Agneta Sjödin är en älskad svensk programledare, författare och podcastvärd. Hon har lett ett flertal populära tv-program som ”Tur i Kärlek”, ”Fångarna på Fortet”, ”Let’s Dance” och ”Gladiatorerna”. Utöver sitt arbete inom tv har Agneta också utmärkt sig som författare med böcker som bland annat “En kvinnas resa”, “Ett ljus i mörkret” och “Drömdagboken”. Idag leder hon podden ”Så in i själen” där hon intervjuar sina gäster om andlighet och hur de har funnit sätt och verktyg för att må bra, hitta balans och funnit ett lugn i sig själva och i sin själ. Lyssna på detta avsnitt av VD-podden via antingen Spotify eller Apple Podcaster.


Svante Randlert är VD på Wisory och författare till böckerna Drömarbetsgivaren, Drömledarskapet och är nu aktuell med sin nya bok Klokfaktorerna. Han är även en välkänd föreläsare och expert inom ledarskap och medarbetarskap. Med en gedigen bakgrund inom affärsutveckling och HR har han blivit känd för sin förmåga att utveckla framgångsrika team genom att fokusera på de mänskliga aspekterna av arbetslivet. Lyssna på VD-podden via antingen Spotify eller Apple Podcaster.


Roy Fares är en konditor, författare och tv-personlighet som har gjort sig känd för sin expertis inom bakning och matlagning. Han driver konditorikedjan Mr Cake, har skrivit flera bak- och kokböcker och medverkat i TV-programmet Dessertmästarna på Kanal 5 och TV4:s matlagningsprogram Mitt Kök​​. Redan 2010 utsågs han till ”Årets Konditor” och har sedan dess kammat hem flera konditorutmärkelser. Hans andra bok, ”United States of Cakes”, belönades med titeln Världens Bästa Kokbok 2014 i kategorin amerikansk mat av Gourmand World Cookbook Awards. Följ VD-podden via antingen Spotify eller Apple Podcaster.


Azra Osmancevic är VD och koncernchef för Third Ear Studio och medgrundare av legal tech-startupen Justic. Hon inledde sin karriär som advokat och har bland annat arbetat på Mannheimer Swartling. Azra har också skapat Femtorship, ett mentorprogram för unga kvinnor. Hon har flera gånger uppmärksammats för sitt ledarskap, nu senast av Sveriges chefsorganisation Ledarna som Årets framtida kvinnliga ledare 2023. Följ VD-podden via antingen Spotify eller Apple Podcaster.


Martin Lidberg är entreprenör, föreläsare, inspiratör och före detta svensk brottare. Han har vunnit flera mästerskapstitlar, inklusive världsmästare och två gånger europeisk mästare, samt är 19-faldig svensk mästare. Idag driver han den populära coachingtjänsten teamlidberg.com, och är partner i PerformIQ, ett företag som specialiserat sig på rekrytering och bemanning av människor med erfarenhet från idrottsvärlden. Martin är även en känd tv-personlighet och har bland annat vunnit Let’s Dance och Mästarnas mästare. Följ VD-podden via antingen Spotify eller Apple Podcaster.


Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Södertörns högskola och författare, känd för att lyfta ämnen som kroppslighet, mätbarhet och interaktion. 2018 gav hon ut den uppmärksammade boken ”Det omätbaras renässans”, som kritiserar den svenska mät- och utvärderingssjukan, vilket har gjort henne till en av de mest omskrivna nutida svenska filosoferna. Boken har även inspirerat till en säsong av Netflix-serien ”Kärlek & anarki”. Hon medverkar regelbundet i Sveriges Radios ”Filosofiska rummet” och var 2017 en av värdarna i ”Sommar i P1”. Lyssna på hela avsnittet via Spotify eller Apple Podcast.


Annie Lööf är en svensk politiker och jurist. Hon var riksdagsledamot i sexton år och partiledare för Centerpartiet mellan 2011-2023. Lööf satt som näringsminister åren 2011-2014 i Reinfeldts regering och spelade en avgörande roll i regeringsbildningen 2018. Efter sin politiska karriär har hon bland annat engagerat sig i styrelsearbete för Astrid Lindgrens Värld, GreenIron och investmentbolaget byWit. Under 2023 fick hon ta emot Sokratespriset av Studieförbundet Vuxenskolan för sina insatser för människors fundamentala rättigheter och demokrati. Lyssna på hela avsnittet via Spotify eller Apple Podcast.


VD-poddens senaste avsnitt är en AI-special där Per Schlingmann, författare och entreprenör, gästar. Samtalet mellan Per och Arash tar sitt avstamp i Arash nya bok I love AI, som kombinerar teknisk insikt, mänsklig visdom och praktiska råd inom AI. I avsnittet får du höra när Arash och Per reflekterar kring kärlek, kreativitet och kognition och vad det kan skapa med hjälp av AI. Lyssna på hela avsnittet via Spotify eller Apple Podcast.


Mattias Behrer är sedan 2020 vd för Live Nation, efter att ha lämnat rollen som vd för Dentsu, en ledande byrågrupp inom marknadsföring. Med tio år hos Viacom, där han bland annat var global marknadschef för MTV och SVP för Viacoms ungdomsdivision i elva europeiska länder, har Mattias också etablerat sig som författare till två bästsäljande företagsböcker: ”Event Marketing” och ”How Cool Brands Stay Hot”. Lyssna på hela avsnittet via Spotify eller Apple Podcast.


Jubileumsavsnitt! I det hundrade avsnittet gästar Arash mamma Soheila Fors, en kurdisk-svensk författare och aktivist, är känd för sitt arbete med att stödja kvinnor utsatta för våld och förtryck. Född i Iran, flydde hon till Sverige och grundade Khatoon, en organisation för att hjälpa kvinnor i hedersrelaterat våld. I sina böcker, inklusive självbiografin ”Kärleken blev mitt vapen”, delar Soheila sina egna erfarenheter av att överleva och bekämpa kvinnoförtryck. Tillsammans med Arash delar hon i ett personligt avsnitt både den fysiska resan till Sverige och den inre resan som följer vid flykten till ett annat land. Lyssna på hela avsnittet via Spotify eller Apple Podcast.


Camilla Bergman. som gästat podden tidigare, är numera vd och grundare av Impact Loop, en nyhetstjänst för individer och företag som strävar efter att göra världen bättre. Impact Loop startade våren 2023 och fokuserar på daglig journalistik som håller sina läsare uppdaterade om allt som händer inom impact-sektorn. Camilla har en bakgrund som frilansjournalist och driven företagare, och har haft flera roller i ledande positioner, senast som vd för nyhetstjänsten Breakit. Hon har även skrivit två böcker som fokuserar på journalistik och företagande. Lyssna på hela avsnittet via Spotify eller Apple Podcast.


Anna Gullstrand är Chief People & Culture Officer på Mentimeter. Med en stark passion för ledarskap och team-utveckling har Anna varit en nyckelspelare i att forma Mentimeters framgångsrika företagskultur. Hon har tidigare varit vd för digitalbyråer i Sverige, Finland och Ryssland samt är författare till Facilitera!, som blev utnämnd till årets HR-bok 2020. Hon är också utnämnd till Sveriges SaaS-ledare och var vd för Mentimeter hösten 2022 då ordinarie vd var föräldraledig. Lyssna på hela avsnittet via Spotify eller Apple Podcast.


Angelo da Silveira, grundare av klädmärket Diemonde är en togolesisk-svensk designer med en imponerande vision. Han har arbetat hårt för att utöka modebranschens räckvidd och representera ett interkulturellt perspektiv med sina kreationer som kombinerar global gatukultur med skandinavisk minimalism. Lyssna på hela avsnittet via Spotify eller Apple Podcast.


I detta avsnitt tar vi oss tid att reflektera över den gångna säsongen, som har varit en otrolig resa fylld med spännande gäster och rekordhöga lyssnarsiffror. Vi är oerhört stolta över det erkännande podden har fått och vill tacka er alla som följer oss. Säsong 5 har verkligen varit en succé, och vi ser redan fram emot säsong 6 och vårt 100:e avsnitt. Lyssna på hela säsongssummeringen via Spotify eller Apple Podcast.


Paulina Modlitba är en populär föreläsare och konsult inom digital kommunikation, marknadsföring och strategi, och hon har länge arbetat med att driva frågor kring innovation och digitalisering. Hon har en master i Media, Arts and Sciences från MIT Media Lab i Cambridge och en civilingenjörsexamen i Medieteknik från KTH. Några av hennes kunder är SVT, Sveriges Radio, Bonnier AB, IDG, Nobel Media, Vinnova, KTH och Tillväxtverket. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Johannes Hansen är en mental rådgivare och föreläsare som utmanar sina klienter och åhörare att bli mentalt starkare och maximera sin potential. Han inspirerar dagligen tiotusentals följare genom sin hyllade podcast, populära texter i sociala medier och träningsprogram online. Johannes jobbar också dagligen med att få några av Sveriges största stjärnor inom sport, musik och näringsliv att växa som ledare och som människor. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Lili Assefa Wolf är svensk entreprenör inom nöjesbranschen och driver PR- & eventbyrån Assefa communication som hon grundade 2012. Genom åren har byrån haft många kända namn bland sina klienter, som Carola, Loréen, Timbuktu och Camilla Läckberg. Lili har också under längre tid varit pressansvarig för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Utöver sitt arbete inom kommunikation är hon även delägare i klädmärkena Whyred och Hope Production. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Michelle Kadir är Sverigechef för Youtube. Hon har även en lång och spännande resa bakom sig där hon har stått bakom flera produkter som gjort avtryck i musikindustrin. Som produktchef på Spotify mellan 2009 och 2015 hade hon en nyckelroll i Spotifys utveckling till världens största musikstreamingtjänst. Under tiden på Sony Music tog hon fram en servicetjänst för artister, en app som blev korad till världens bästa musikapp 2017. Hon kan även stoltsera med utmärkelser som ”Framtidens ledare” (2016, Ledarna) och ”Årets supertalang” (2017, Veckans affärer). Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Kristian Luuk är en av våra mest folkkära programledare. Han blev ett känt namn för svenska folket under 90-talet genom bland annat humorradioprogrammet Hassan och sin talkshow Sen kväll med Luuk på TV4. Sedan dess har han lett Melodifestivalen, skådespelat i filmer och tv-serier och varit programledare för flera olika tv- och radioprogram. Idag leder han På spåret tillsammans med Fredrik Lindström. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Freddy Sobin är vd för Kicks sedan 2018, och under hösten 2022 kom nyheten att han i år tar över rollen som vd för XXL. Under sina drygt 4 år på Kicks har han lyft företaget till en omniaktör genom att vässa Kicks digitala kunderbjudande. Innan Kicks var Freddy vd för Consortio Fashion Group, och han har bland andra uppdrag även haft ett styrelseuppdrag för Svensk Handel. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Lisa Gunnarsson är Nordenchef på LinkedIn sedan 2015, och 2022 tog hon sig även an rollen som vice president för LinkedIns Sales solutions business. Den sociala plattformen för yrkesnätverkande har det ambitiösa målet att digitalt kartlägga hela världens arbetsmarknad. Lisas egna yrkesbana började inom sälj, och hon blev marknadschef redan vid 23 års ålder. Utöver sin chefsposition på LinkedIn har lisa haft flertalet styrelseuppdrag inom både noterade och onoterade bolag. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Anna Wikland är sedan 2016 chef för Google i Sverige. Hon gjorde en snabb resa inom Google efter att ha rekryterats till rollen som affärsområdeschef för detaljhandel, teknologi och telekom bara tre år tidigare. Innan dess kom hon från rollen som vd på marknadsföringsföretaget Keybroker. Idag har hon också flera styrelseuppdrag, och delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter som rådgivare åt start up-företag. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Ali Ghoce är vd och grundare av last mile-företaget Gordon Services som bedriver hemleveranser av kyld mat och läkemedel. Sedan starten 2015 har företaget växt till en omsättning på över 400 miljoner och når nu 19 miljoner kunder runt om i Norden. Från att ha kommit till Sverige från Iran som nioåring driver Ali idag ett branschledande företag inom sin nisch och har mottagit priset som Årets Pionjär av Sveriges konung. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Dr. Julie Gurner är en psykolog och ledarskapscoach som har väglett och hjälpt flertalet chefer och vd:ar i USA att finslipa sina förmågor i några av de mest tävlingsinriktade miljöerna i världen. Hon har de senaste 10 åren identifierat och studerat de rutiner och vardagliga val som har varit avgörande för några av de mest framgångsrika ledarna inom många olika branscher att nå dit de är idag. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Jonathan Lundberg är frilansjournalist och författare och har skrivit för bland annat Sydöstran och Aftonbladet. Han debuterade som författare 2019 med boken “Sverigevänner: ett reportage om det svenska nätkriget” som undersöker hur Sverigedemokraterna har använt sig av internet och sociala medier. I sin senaste bok “Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet” belyser Jonathan internets framväxt och hur kulturkrigen bedrivs digitalt idag. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Andreas Ekström är journalist, författare och en internationell föreläsare engagerad i ämnen som rör den digitala revolutionen. Han jobbar sedan 1998 på Sydsvenska Dagbladet, har skrivit 9 böcker och vann 2019 priset Årets talare. Just nu är han aktuell med boken “Bekvämlighetens tyranni” där han beskriver hur techjättarna har tagit över och kontrollerar våra liv. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Stefan Ytterborn är vd och grundare av Cake som sedan 2016 leder den elektriska utvecklingen på två hjul framåt med sina eldrivna motorcyklar. Stefan är en erfaren entreprenör som tidigare har grundat och utvecklat varumärket POC till att bli en av de stora aktörerna inom skyddsutrustning för skid- och cykelsport. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Nic Staeger är CCO för Nordiska Galleriet Group och har lång erfarenhet av logistik, digital produktutveckling och e-handel. Han har varit drivande i att bygga upp e-handel för bland annat ICA, Apotek Hjärtat och Cervera. Senast lyfte han Cervera från 90 miljoner till över en halv miljard på 18 månader. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Jonas Eriksson är entreprenör, författare och före detta fotbollsdomare. Under sin aktiva domarkarriär var han en av Sveriges mest framgångsrika domare på den internationella scenen. Parallellt med sin karriär som domare var han även en framgångsrik affärsman. I dag använder Jonas Eriksson sina erfarenheter från fotbollslivet till att leda flera företag. Han har också medverkat i en rad olika tv-program, bland annat ”Draknästet” och som fotbollsexpert i SVT. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Daniel Djurdjevic är vd och grundare av CHIMI, glasögonvarumärket som gått från 0 till 100 miljoner kronor på bara fem år. Det började 2016 när Daniel och barndomsvännen Charlie Lindström kläckte idén om att skapa solglasögon i kulörta färger där även glaset matchades. Det blev en global succé som har burits av flertalet världskändisar och nu värderas till hela 380 miljoner kronor. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Sara Laurell är sedan 2019 vd på techbolaget Loopia Group som tillhandahåller 800 000 webbdomäner i Sverige och ännu fler i världen. Redan 1999 startades bolaget men då under annat namn och har sedan dess expanderat till flertalet nordiska samt centraleuropeiska länder. Idag är Loopia ledande på domännamn och webbhotell i Sverige och Sara har sedan tidigare en bakgrund på bland annat McKinsey & Company, Twilfit och Telia, samt varit med i styrelsen för Ginatricot och är för tillfället med i Atrium Ljungbergs styrelse. Lyssna via Spotify eller Apple Podcast.


Bank Bergström är vd på Nordic Nest som säljer skandinavisk heminredning till 70 olika länder och närmar sig en omsättning på hela 2 miljarder. För fem år sedan kom Bank in med uppdraget att göra Nordic Nest till ett bolag för framtiden, vilket han minst sagt har gjort genom att till exempel skapa en omsättning som fördubblats många gånger om. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Åsa Bergman är sedan 2018 koncernchef för Sweco men har jobbat inom bolaget sedan 1990. Konsultbolaget inom arkitektur och teknik har Åsa lett med ett starkt driv byggt en inkluderande företagskultur med jämställdhet och mångfald på alla nivåer, i en övertygelse om att det är just så som hållbar samhällsutveckling skapas. En ledarskapsstil som prisats i flertalet sammanhang. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Andreas Palm är medgrundare och CEO på underklädesvarumärket CDLP som gjort succé världen över sedan 2016. CDLP grundade han tillsammans med vännen Christian Larsson men Andreas är även medgrundare till brand experience-byrån Ciceron som han startade under studietiden på Handels. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Säsong 4 avrundas med en resumé, Arash Gilan bjuder in Josefine Bergman som är med och producerar VD-podden för att prata om året som gått och alla gäster som medverkat i podden. Vilka ämnen har varit viktiga i bolagsbygge och ledarskap? Vilka gäster har stuckit ut? Och vilka är de bästa lärdomarna och erfarenheter som delats under året? Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Per Johansson är idéhistoriker i humanekologi och har tankesmedjan Infontology som behandlar sakfrågor med en humanistisk profil med fokus på att debattera och analysera teknikens och digitaliseringens påverkan på samhälle och kultur. Det här har resulterat i att Per har gjort poddarna Människan och maskinen, Kunskapens träd samt Myter och mysterier. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Christer Olsson har coachat några av ledarna för de största bolagen i Norden – och med sin långa erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärer är han kanske Nordens främsta ledarskapscoach. Christer inspirerar kontinuerligt andra till att utveckla sig själva via sina uppskattade böcker – som nu har blivit fem till antalet, där den senaste heter Våga utveckla dig själv. Han är även en uppskattad talare och influerar andra via sin sociala medier att ta ledarskapet till nästa nivå. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Linda Palmgren är sedan 2020 vd på Bauer Media. De ingår i ett globalt företag som opererar på flertalet marknader i världen och sammanlagt har hela Bauer Media Group 60 miljoner lyssningar i veckan. Med alla deras radiokanaler blir Bauer marknadsledare inom ljud i Sverige, där kanaler som NRJ, Mix Megapol, Radio Disney, Rockklassiker, samt RadioPlay ingår. De är också ett hem för tusentals poddar på PodPlay. Innan Bauer har Linda en lång bakgrund inom media och har bland annat varit vd på United Influencers och Starcom. Utöver sin vd-roll på Bauer har Linda även en del styrelseuppdrag. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Johnny Warström grundade tillsammans med fyra andra det interaktiva presentationsverktyget Mentimeter. Tech-bolaget är han idag vd för och det finns numera på flertalet marknader över hela världen med kontor på två kontinenter. Mentimeter har gjort möten lättare för den som presenterar genom engagerande frågor, quis eller interaktiva aktiviteter som ordmoln. Sedan starten 2012 har 280 miljoner människor hittills använt tjänsten och växer i en stadig takt. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Monica Lagercrantz grundade BoardClic 2018 som hon även är vd för. Det är en digital plattform för företag att lättare skapa genuin feedback och utvärdering av styrelsens arbete. Tidigare har Monica länge jobbat inom rekrytering av chefer och andra högre poster. En erfarenhet som gjorde att Monica grundade BoradClic, idén till bolaget är sprunget från den utvärdering som görs av hur väl rekryteringar till styrelse eller ledarpositioner varit. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Susanne Holmström är vd på NetOnNet sedan 2018 som 2022 kommunicerat att de ska gå samman med norska Komplett och därmed skapa en ledande nordisk aktör inom hemelektronik. Med en miljardomsättning idag har de sedan 1999 levererat elektronik till lagerpris och var en tidig spelar på e-handelsmarknaden, något som NetOnNet allt sedan dess legat i framkant med. Susanne har sedan innan ingen erfarenhet av e-handel men med tiden och i enlighet med den samtiden utvecklat handeln på ett effektivt sätt i synk mellan online och offline. I kombination med vd-posten har även Susanne engagemang i styrelsen för Svensk Handel och Bubbleroom. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Nina Lindvall är vd på Interflora sedan 2018, som är en del av en världsorganisation med 110 butiker helt i egen regi och 560 medlemsbutiker i Sverige. Interflora är en snart 100-årig organisation som sedan starten 1923 har levererat blommor samma dag till sina kunder, samma sak som idag sker via e-handeln. Innan Nina klev in i blombranschen så jobbade hon med modeföretag i roller som CMO på Gant, vd på Rodebjer och modechef på Åhlens. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Jan Gradvall är journalist, redaktör och författare. Idag skriver han främst i Dagens Industri men han har även skrivit för Dagens Nyheter, Café och Expressens kultursida. Han har också gjort en musikpodd för Sveriges Radio med namnet Gradvall och medverkar i TV4 Nyhetsmorgon som expert på populärkultur. Tillsammans med futurologen och vännen Magnus Lindkvist startade han 2020 podden Gradvall och Magnus. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Maria Veerasamy är sedan 2011 vd på Svenskt Tenn. Bolaget som är ett av Sveriges mest välrenommerade företag ägs av en stiftelse och verkar för att bevara en inhemsk hantverkstradition sedan 1924. Grundat av den svenska pionjären Estrid Ericsson som tillsammans med andra tagit Skandinavisk design ut i världen, ett arv som nu Maria förvaltar väl genom att ständigt göra Svenskt Tenn relevant för sin samtid. Tidigare har Maria en lång karriär bakom sig på Indiska där hon senast hade rollen vice vd. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Katrine Marcal är sen en lång tid tillbaka journalist på DN med en inriktning på ekonomi och skriver även mycket om den brittiska politiken som också är hennes hemland. Ekonomihistoria har fått Katrine nyfiken på de kvinnor som så sällan finns med i den och vad man kan läsa mellan raderna där oftast kvinnorna befinner sig. Historien skrivs och innehåller oftast män vilket Katrine skriver om i sin senaste bok Att uppfinna världen – hur historiens största feltänkare satte käppar i hjulet. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


VD-poddens Arash Gilan möter Chefssnacks Svante Randlert i ett nära samtal med ämnen som drömmar, behov, vetenskap, religion, meningsfullhet, kärlek och balans i livet. Det är inte bara två människor som möts här utan även två poddare i detta specialavsnitt. Lyssna via Spotify, Acast eller Apple Podcast.


Hans Skruvfors tog över uppdraget som CEO på foodora 2020 och driver numera bolaget i riktningen att bli mer fokuserade på hemleveranser generellt, snarare än att bara erbjuda mat hem till dörren. Foodoras app lanserades 2015 i Sverige men finns även i Norge och Finland men ägs av det globala bolaget Delivery Hero, där Hans även var innan. Tidigare har han arbetat med bolag som Nepa, Accenture och Procter & Gamble. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Louise Nylén är sedan november 2020 CEO på uppstickaren Dynamic Code. Bolaget som med sin utveckling av nydanande helhetslösningar för diagnoser stärkt människors möjlighet att påverka och kontrollera sin egen vård. Dynamic Code möjliggör att diagnoser som baseras på DNA-teknik kan ställas på distans för att sedan ge mötet med läkaren andra förutsättningar, framförallt inom primärvården. Louise har tidigare haft ledande befattningar på LeoVegas och kom dessförinnan från Trustly som CMO. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Micael Dahlen är professor i ekonomi på Handelshögskolan, föreläsare och författare. Han har länge forskat om varför vi gör som vi gör, och vad som får oss att må bra. Vilket har rankat honom som nummer 10 i världen av framstående proffesorer inom sitt område. Micaels obotliga nyfikenhet har resulterat i en rad böcker där den senaste heter Sifferdjur och utkom nu här hösten 2021. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Maria Hedengren är sedan 2019 CEO på magasin-prenumerationstjänsten Readly. En verksamhet som finns på 50 språk och flertalet marknader, med tusentals magasin, och som de senaste året haft en kraftig tillväxt. Sen tidigare har Maria en bakgrund från tech-branschen, bland annat som CFO på iZettle och NetEnt. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


David Sandström är sedan 2017 CMO på Klarna och är en av hjärnorna bakom deras hyllade och banbrytande marknadsföringskoncept Smooth. Han har en bakgrund som CEO på kommunikationsbyrån DDB och gillar att koppla ihop analys med en kreativ paketering kopplat till ett starkt kundperspektiv. David har ett kreativt och modigt ledarskap att låta sig inspireras av. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Poddens Arash Gilan och Josefine Bergman gör en sammanfattning från säsong 3. Det pratas om guldkorn och reflektioner från årets 20 gäster som tillsammans har bidragit med ett unikt perspektiv, personlig erfarenhet och gedigen kunskap ur svenskt näringsliv. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Ann Hellenius är Managing Director på IT- och konsultbolaget Capgemini Invent sen 2020, hon sitter även med i styrelsen för Synsam, MSAB och Volvo Finans. Tidigare har Ann verkat inom svenskt näringsliv och utvecklat dess digitala verksamhet vilket har gett henne en plats i Regeringens digitaliseringsråd. Hyllningarna är många för sin initiativförmåga och för att belysa medvetenhet för en jämställd tech-bransch. Ann har också skrivit boken Alltid relevant – nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld.  Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Mark Ritson har en bakgrund som konsult och professor inom marknadsföring på flertalet av de världsledande universiteten. Idag undervisar Mark i hans egenutvecklade och välrenommerade Mini MBA. Sedan starten 2016 har 12 000 marknadsförare världen över gått utbildningen. Mark skriver också en välläst kolumn i Marketing Week där han når 600 000 årligen. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Günther Mårder, vd på Företagarna sedan 2015 där han företräder 60 000 företagare genom att driva deras politiska intressefrågor, rådgivning, utbildning, kollektiv upphandling av medlemsförmåner och en gemenskap för medlemmarna där de kan utbyta erfarenheter med varandra. En majoritet av medlemmarna driver ett småföretag, vanligen enmansbolag, vilka också skapar 4 av 5 jobb i Sverige och är alltså en avgörande kraft för hela landets utveckling. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Johan Norberg är en liberal författare och debattör som uppskattats både i Sverige och internationellt. Nu senast har han skrivit böckerna Öppen/Sluten, Viruset och världen samt Framsteg. Alla präglade av viss optimism och argument för marknadsliberalism och öppna samhällen. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Fanny Widman är grundaren av podden Fannys Förebilder. Där hon möter sina förebilder och diskuterar ämnen med fokus på kvinnor i arbetslivet och kvinnligt företagande. Fanny har skrivit boken Det är nog nu som handlar om hur strukturer och förutfattade meningar om manligt och kvinnligt påverkar arbetsplatsen negativt. Med boken vill Fanny sätta ljus på hur medvetenhet kan driva förändringen. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Jarno Vanhatapio är e-handels-pionjären som tidigt såg den stora potentialen i handel på nätet. Han grundade 2003 Nelly.com som han senare gjorde exit från. 2015 startade han istället NA-KD med målet att på lång sikt bli en av världens största aktörer i klädbranschen. Idag, år fem, är NA-KD ett av Europas 20 mest snabbväxande bolag med en omsättning på 2 miljarder, 300 anställda, försäljning i 70 länder och 4 miljoner följare i sociala medier. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Janne Andersson är sedan augusti 2016 förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll. Sen tidigare har han en egen spelarkarriär bakom sig innan han blev Allsvensk tränare, där han tillsammans med IFK Norrköping blev svensk mästare 2015. VM i Ryssland 2018 ledde han Sverige till bästa placering i ett VM sedan USA 1994. Janne har hyllats för sitt tydliga ledarskap vilket han skriver om som en av framgångsfaktorerna för att skapa ett vinnande team i sin bok Att bygga ett lag. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Frida Edman fick i november 2017 uppdraget att leda och utveckla Bokmässan i Göteborg. Litteratursveriges största och kanske viktigaste mässa där många olika människor och funktioner från branschen möts. Något som hösten 2020 blev en utmaning som Frida löste med att göra Bokmässan digital och pandemin till trots ändå få till en “mötesplats”. Frida har en bakgrund inom utbildning och kommunikation och drivs av lärande och utveckling vilket genomsyrar även hennes engagemang i Bokmässan. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Kjell och Per är duon som tillsammans har skrivit böckerna Urban Express och Corona Express. Kjell har en bakgrund som ekonomiedoktor i internationell ekonomi och Per har tidigare arbetat inom kommunikation och politik. Ett radarpar som kompletterar varandra perfekt för att ta fram spåkulan och visa hur vår framtid ser ut. I den andra boken utgiven 2021 skriver dem om den parameter som adderas som en förändringskraft i vårt samhälle där vissa områden utvecklas lavinartat och medans andra förflyttar oss bakåt i tid. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Richard Bergfors växte upp med familjeföretaget som idag är restaurangkedjan Max. Företaget startade som en grill i Gällivare 1968 men expanderade snart över hela Sverige. Idag säljs “Sveriges godaste hamburgare” i så stora kvantiteter att omsättningen tiofaldigats sedan bröderna Bergfors tog över det operativa ansvaret, Richard som vd och Christoffer som vice vd år 2002. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Pär Svärdson kallas ofta för svensk e-handels okrönte kung. Som grundare av succén Adlibris fortsatte han sedan med att starta upp Apotea genom en kunddriven digitalisering av att handla apoteksvaror online som kom att revolutionera även hela apoteksbranschen. Nu siktar han tillsammans med teamet på Apotea mot visionen att bli marknadsledande. Pär är flerfaldigt prisad för sina entreprenöriella insatser i svenskt näringsliv, där han nu senast blev utnämnd till Entrepreneur of the Year 2020. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Karin Lindahl är både ägare och vd för Indiska. Efter flera år som konsult på McKinsey klev Karin in i bolaget med uppgiften att vända den nedåtgående trenden för att sedan i september samma år ta rollen som vd, och kort därefter nästan ensam ägare. På bara några år har hon börjat vända Indiskas kris och är nu på god väg mot svarta siffror i bokslutet. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Brian Solis är författare och talare med bred kunskap och erfarenhet inom digital antropologi. Under många år har han studerat Digital Darwinism för att förstå effekterna av disruption inom företag, marknader och samhällen. Brians research utforskar digital transformation, CX, innovation och framtiden för industrier, trender och mänskligt beteende. Hans insikter om teknikens och framtidens utveckling av affärstrender har gjort honom till en kunskapsdelare för ledare och marknadsförare världen över. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Sara Öhrvall är en av Sveriges främsta experter på digital utveckling och har länge drivit frågor kring digitalisering inom näringslivet bla genom att skriva krönikor i DI. Tidigare har Sara haft ledande positioner på Volvo, Bonnier och Investor. Men numera leder hon arbetet för att skapa digitala lösningar som Chief Transformation Officer på SEB, där områdena kommunikation och hållbarhet även ingår. Hon är nu aktuell med sin nya bok Ditt framtida jag som handlar om hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Peter Wolodarski började sin karriär 2001 som ledarskribent på Dagens Nyheter och tillträdde 2013 rollen som Chefredaktör och Ansvarig utgivare på samma tidning. Peter har lett utvecklingen av en rad olika digitala lösningar för att läsaren ska kunna konsumera nyheter och journalistik av hög kvalitet men utan att tappa den hundraåriga tidningens identitet. Under hans tid har DN gått från att ha 0-200 000 helt digitala prenumeranter. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Joakim Lundberg kom tidigt till Klarna som Key Account Manager, året var 2008 och bolaget som hade startat 2005 hette då Kreditor och präglades starkt av startup-kulturen. I en snabb takt växte Klarna och likaså Joakim som 2019 tillträdde rollen som Sverigechef. Idag leder han bolaget på den nationella marknaden med samma startup-känsla trots det stora världsbolag inom fintech som Klarna idag är. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Sara Wimmercranz är en av grundarna till miljardbolaget Footway men driver sedan 2016 venture capital-bolaget Backing Minds tillsammans med sin medgrundare Susanne Najafi. Organisationen investerar i start up´s utanför homogena nätverk av traditionellt riskkapital. Genom att se bortom snäva nätverk letar de efter underinvesterade segment och får tillgång till nya möjligheter, idéer och marknader. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


Héléne gästar VD-podden igen men denna gång pratar hon om sin nya bok Re:start som handlar om det tredimensionella ledarskapet som behövs för att skapa en företagskultur som är mer anpassningsbar, kommunikativ och innovativ. Hon har en imponerande bakgrund inom IT och telekom både nationell och internationell, där Héléne har haft ledande roller inom bolag som Sony Ericsson, Dell och Telia för att nu vara CEO för Microsoft Sverige. Lyssna via PodcasterSpotify och acast.


2016 kom Erik in som vd i bolaget Norrsken som samma år grundades av Niklas Adalberth. Organisationen startades för att vara en kraft i samhället som verkar för en bättre värld, både för människan och planeten. Med Eriks tidigare bakgrund inom Klarna och som konsult har han, liksom Norrsken hittat drivet i kombinationen mellan tech och verka för en bättre värld. Norrsken Foundation är uppdelad på två verksamheter, ena med att investera kapital i start up´s som ger dem chans att skala upp snabbare och en andra del genom att vara en hub för entreprenörer i Stockholm och även snart Kigali samt London. Lyssna via iTunesSpotify och acast.


Lyko är inte bara namnet på en framgångsrik e-handel av skönhet och hårvård utan också Rickard Lykos efternamn. Han är Dalasonen som gav sig ut i världen för att plugga ekonomi för att sedan komma tillbaka till Vansbro, där han tillsammans med familjen utveckla frisörverksamheten till vad den är idag. Han startade småskaligt men med storslagna mål och är nu på god väg med Lykos expandering till flera utländska marknader. Lyssna via iTunesSpotify och acast.


I det här avsnittet är det omvända roller då poddens Arash Gilan blir intervjuad av medproducenten Taimaz Ghaffari. Hör om det senaste omvälvande året då Arash fick diagnosen MG som han berättade om i en intervju med tidningen . Men även guldkornen från säsongens gäster samt reflektioner kring påverkan från Covid-19 för alla företagare, vilket Arash även lyft sina tankar kring i en krönika tidigare publicerad på . Detta och mycket mer i podden, lyssna via iTunesSpotify och acast.


Sven Hagströmer har varit med i en hel rad av Sveriges mest framgångsrika bolag och är idag ordförande på Creades och Avanza. Något som ofta hamnat i skymundan av alla framgångar i näringslivet är hans stora samhällsengagemang. Han är medgrundare till Berättarministeriet och Raoul Wallenberg Academy samt initiativtagare till Albright. Nyligen utnämndes Sven till hedersdoktor vid Karolinska Institutet för hans insatser för vetenskapen och mänskligheten. Lyssna via iTunesSpotify och acast.


Per H Börjesson är framgångssagan som under studietiden var med och grundade vad som senare kom att bli Spiltan, som idag är uppdelad på två delar med investmentverksamhet och fondförvaltning, varav Per är VD för den förstnämnda. Per har skrivit en rad böcker som uppskattats av hundratusentals svenskar och inspirerat till sparande. Många gånger har han kallats för Sveriges svar på Warren Buffett då han länge förespråkat en lättförståelig och långsiktig investeringsprofil likt aktiegurun. Lyssna via iTunesSpotify och.


Med en lång bakgrund inom publicist- och journalistbranschen är Camilla Björkman en av Sveriges mest drivna och framåtlutade chef. Under hösten 2019 blev Camilla tillsatt som VD för att vända den nedåtgående trenden på Breakit. En resa som hon delat med sig av genom en transparent och öppenhjärtig artikelserie i tidningen. I det här avsnittet får du höra hur hon har upplevt hennes första 100 dagar som VD på Breakit. Lyssna via iTunesSpotify och.


Haval van Drumpt hoppade av Iraks armé och flydde till Sverige där han tjatade till sig ett samtal med butikschefen i en Teliabutik och en timme senare var han timanställd. Hans karriär inom telekombranschen tog fart och idag är han VD för 3 Sverige. Passionen för demokrati har format Havals ambition för att alla ska ha rätt till telefoni och kommunikation över hela världen. Lyssna via iTunesSpotify och acast.


Stina Dabrowski är folkkär programledare och journalist som intervjuat ett flertal stora ledare och personligheter, något hon gjort genom sin unika förmåga att våga ställa rätt frågor och förmedla ett djup i mötena. Vilket resulterat i böcker där hon delar med sig av sin kunskap om att göra nära och personliga intervjuer. Stina har arbetat som professor vid Stockholms Dramatiska högskola och tilldelades Kristallens stora Hederspris 2010 för sin TV-karriär. Lyssna via iTunesSpotify och.


Lisa Lindström är VDn som leder designbyrån Doberman med en medskapande ledarstil. Det är en innovativ byrå som varit med och utvecklat digitala upplevelser och produkter åt välkända varumärken. Lisa har även suttit med i ett tiotal styrelser med varierande typer av verksamheter. Hennes stora driv och nytänkande sätt har gjort att hon fick förtroendet att vara en del i näringslivsministerns rådgivningsteam för att “nyindustrialisera Sverige”. Lyssna via iTunesSpotify och.


Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola. 2018 publicerades hennes bok Det omätbaras renässans – en uppgörelse med pedanternas världsherravälde, som på ett utförligt sätt kritiskt diskuterar samtidens hets kring att allt i samhället ska vara mätbart. I dag är Jonna aktiv inom ett flertal forskningsprojekt inom bland annat mätbarhetens gränser, omdömets möjligheter, subjektivitet och bildningsbegreppet. Lyssna via iTunesSpotify och.


Konrad Bergström är serieentreprenören som grundade Zound Industries. Ett bolag som framgångsrikt var först med designerhörlurar under varumärken som t ex Urbanears och växte med otroliga 11 000% på bara tre år. En tvist om företagets framtida utveckling gjorde att Konrad sålde sin ägarandel, vilket möjliggjorde att han idag kan satsa fullt ut på sitt innovativa elbåtsföretag Xshore med visionen att bli en båt åt folket. Lyssna via iTunesSpotify och acast.


Repris av avsnittet med Christer Olsson som gäst. Ett avsnitt väl värt att lyssna till igen och kliva in i det nya året med inspirationen på topp. Christer är mannen som med sin långa erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärer kan coacha Nordens mest framstående ledare. Men också dig! Lyssna på avsnittet om bluffsyndromet, värdebaserat ledarskap och främst; hur du får saker att hända! Lyssna via iTunesSpotify och acast.


Dilsa Demirbag-Sten sitter med i inte mindre än sju styrelser för olika välgörenhetsorganisationer. Ett engagemang som flerfaldigt har belönats med olika utmärkelser och hon blev i år invald i styrelsen för Nobel Prize Museum. 2011 var Dilsa med och grundade Berättarministeriet som verkar för barns lika rätt till utbildning, något som möjliggörs genom extra språkligt stöd. I podden pratas det om vad ett värderingsdrivet ledarskap kan ge företag inom näringslivet. Lyssna via ItunesSpotify och Acast


Felix Formark gick som 17-åring sin sista dag i skolan men har sedan dess ständigt hittat sina egna sätt till utveckling och ny kunskap. Han började sin karriär som säljare och blev senare headhuntad till VD-rollen på det nystartade premiumklockmärket Sjöö Sandström redan som 27-åring. Där han utvecklat varumärket i linje med det högkvalitativa hantverket som mekaniska klockor är. Lyssna via ItunesSpotify och. 


2010 blev Ebba Busch Thor som yngsta någonsin invald som kommunalråd i Uppsala med ansvar för demokrati, integration och äldrefrågor. 2015 blev hon vald till partiledare för Kristdemokraterna, ett uppdrag som inte hade den mest framgångsrika starten. Vilket hon lyckades vända till valet 2018 och hade ett rekordstort förtroende hos väljarna. Ebba är en skicklig retoriker och kommunikatör som idag leder KD till att vara ett vasst oppositionsparti. Lyssna via ItunesSpotify och Acast


En av mediesveriges vassaste publicister är Thomas Mattsson, med sina 14 år som ansvarig utgivare och chefredaktör på Expressen har han varit med om stora omstruktureringar och förändringar både på bolaget och i branschen. En gedigen karriär som prisats på många olika sätt. Lyssna via ItunesSpotify och Acast


Åsa Skogström Feldt är chef för IKEAs Social Entrepreneurship en roll där hon möjliggör synergier för både samhället, individen och IKEAs verksamhet. Tidigare har Åsa varit global VD för Hungerprojektet och var med under framtagandet av FNs 17 globala mål. Lyssna via ItunesSpotify och Acast


Krögaren Johan Jureskogs stora passion för kött har resulterat i en rad välrenommerade Stockholmsrestauranger som Rolfs Kök och Jureskogs. I podden diskuteras hur man håller många bollar i lufte och samtidigt är ledare, matprofil och kreatör. Lyssna via ItunesSpotify och Acast


VD-poddens Arash Gilan pratar med Jonas Hammarberg om boken de skrivit tillsammans och nu är aktuella med. Den heter Apparnas Planet – människans roll i en digital värld. Det pratas om digital darwinism, vad som krävs för att överleva som företag idag och om brytpunkten mellan människa och maskin. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast


Den här gången är det dags att utforska hur man bygger ett ultimat innovationsteam tillsammans med Mikael Johnsson. Han forskar om innovationsvetenskap med fokus på innovationsteam. Han har även tagit ett flertal egna produkter till marknaden och är verksam som innovationsrådgivare, managementkonsult och föredragshållare. I fjol gavs hans bok “höpresterande innovationsteam” ut. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast


Hösten 2006 valdes Antje Jackelen till biskop i Lunds stift och blev Sveriges första kvinnliga ärkebiskop. Innan dess har hon blivit teologie doktor i Lund, forskat i USA och bland annat arbetat på Lutheran School of Theology i Chicago. Det går faktiskt att benämna en sorts Antje-effekt när hon blev ärkebiskop och bättrade på Svenska Kyrkans varumärke och relevans. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Svante Randlert är expert på att engagera, attrahera och utveckla rätt arbetare till rätt plats. Han jobbade på företaget Academic Work som Business & People Advisor åren 2009-2018. Svante är en milt sagt flitig föreläsare med cirka 150 föreläsningar per år. Han har också skrivit boken “Drömarbetsgivare – De tio budorden för att få medarbetare att vissla hela vägen till jobbet”. I VD-podden bjuder han på många intressanta insikter om rekrytering och ledarskap. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Ett avsnitt om att som ledare kommunicera, ta de svåra samtalen och att bygga sitt varumärke – med Lena Ahlström! Vid millennieskiftet grundade hon Ledarstudion, med affärsidén att kombinera kommunikationsträning med scenframställning. Hon har under åren hjälpt bland annat ledare, coacher och framgångsrika skådespelare att vara förankrade i sig själva, i både röst och gester. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Oskar Henrikson är legitimerad psykolog och föreläsare inom beteendeförändring, ledarskap och organisationsutveckling, samt grundare och VD på Psykologifabriken. IKEA, Spotify och Fritidsresor är några av de organisationer som fått ta del av Oskars breda kompetens. I VD-podden samtalar Oskar och Arash om hur man bryter en vana, hur tv-spel kan inspirera dagens ledare och mycket mer! Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Agneta Olsson är expert på ledarskap, vd-skap och ägarledda bolag. Hon har under de senaste 20 åren haft ledande positioner inom bland annat ICA, Santa Maria, Ridderheims & Falbygdens sam Coop, där hon fokuserat på kommunikation och ledarskap. Hon har också skrivit boken “Extern VD – så lyckas du!”. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Jonas Tellander började skaka om bokbranschen när han för 14 år sedan drog igång Storytel, en mobilapp med där lyssnaren kan strömma ljudböcker. Han har kallat det för sitt livsverk och har inga som helst planer på att avrunda. 2016 köpte de upp bokförlaget Nordstedts och idag värderas Storytel till mer än sex miljarder kronor. Här pratar han om att tro på sin företagsidé och styrkan i att tänka långsiktigt. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Daniel Ewerman är en riktig entreprenör, tjänsteutvecklare och sann evangelist för kundcentrering och kundupplevelse. Han är författare till boken ”Kundupplevelse – varför vissa organisationer lyckas… och andra inte”, samt grundare av företagen Custellence och Transformator Design. Daniel är mån om att förstå kunden på djupet och att eliminera varje skav i kundupplevelser. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Hanna Stjärne har tidigare varit chefredaktör på UNT och programdirektör på SR. 2015 tog hon över förvaltarskapet och vd-stolen på SVT där hon efterträdde Eva Hamilton. Hur viktigt är det för SVT att vara i digital framkant? Hur upplevde hon egentligen metoo och vilka är hennes främst VD-tips? Det pratar hon om i VD-podden. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Tuva Palm är idag en av Sveriges mäktigaste kvinnor inom tech-branschen. Allt började för 20 år sedan när hon klev in på KTH och tog sin civilingenjörsexamen inom datateknik. Sedan dess har det hänt mycket i Tuvas guldkantade karriär. Hon har bland annat digitaliserat och expanderat bolag som Klarna och Nordnet. I VD-podden pratar hon om framtiden, AI och att vara framgångsrik och paranoid. Lyssna via Itunes,Spotify, Acast.


Ett extra långt avsnitt av VD-podden. Christer Olsson har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap. Han har varit föreläsare i över 20 år och är coach till några av Nordens mest framstående ledare. I VD-podden låter han munnen gå varm om ämnen som hur man ska ta itu med bluffsyndromet, om värdebaserat ledarskap och att få saker att hända. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Erik Ringertz är modell för en ny oortodox typ av företagsledarskap som växer fram. Ett mer humant och naturligt sätt att driva företag. Han är en minst sagt prisad VD, men trots fått utmärkelser som Årets chef (2014) och Årets vd (2016) är han inte den som slår sig för bröstet. Han är VD för IT-konsultföretaget Netlight Consulting och i VD-podden pratar han om att driva företag utan titlar, kärleksfullt ledarskap och mycket mer! Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Författare, föreläsare och rådgivare med gedigen erfarenhet inom både politik och näringsliv. Som chefsstrateg för Moderaterna var han en nyckelperson i den förnyelseprocessen som ledde fram till Nya Moderaterna. Han har spännande tankar om det mesta – inte minst globalisering, urbanisering och digitalisering. Hans roman I maktens öga är utgångspunkten för TV-serien Den inre cirkeln som har premiär på Viaplay våren 2019. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Ella Wahlgrens första arbete inom kundservice var på Skandia och sedan dess har hon varit på PayEx, Svenska Spel och den gotländska familjeresorten Kneippbyn. Idag är hon föreläsare och konsult med den purfärska boken “Heppologi – En bok om värderingar och kärleksfullt ledarskap. Vad innebär egentligen hennes nykläckta term Heppologi? Och vad är styrkorna med att bedriva ett mjukt ledarskap? Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Jonas är en super-entreprenör inom IT-industrin. Han är idag certifierad coach, föreläsare och eftertraktad konsult inom organisation, kultur och ledarskap. Tillsammans med Viva Medias Arash Gilan har han även skrivit  bästsäljande handboken om digital transformation boken Get Digital or die trying. I VD-podden pratar han bland annat om sin syn på digitaliseringen och digital transformation. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


Karin Zingmark har varit en nytänkande marknadschef på Microsoft, där hon axlade ansvaret att förnya företagets marknadsföringsstrategi. Idag driver hon eget och älskar att hjälpa människor att nå framgång inom digital kommunikation, ett ämne som hennes bok “Maxa snacket” avhandlar. I VD-podden pratar hon om digitalisering, kommunikation och hur man skapar en vinnande kundresa. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.


I första avsnittet får ni träffa en riktig digitaldrottning, Hélène Barnekow. Under flera år var hon VD för Telia och drev igenom en transformation där företaget blev allt mer kundbesatt. I VD-podden pratar hon om den resa hon gjorde med Telia, om sund företagskultur och om modernt ledarskap. Missa inte detta! Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.