VD-podden


Arash Gilan, VD för Viva Media, samtalar med spännande människor med kunskap inom olika delar av bolagsbygge i sin jakt på att ta reda på hur man bygger ett framgångsrikt företag.


 

Avsnitt


 

#10: Daniel Ewerman – att utrota varje dålig kundupplevelse

 

 

Daniel Ewerman är en riktig entreprenör, tjänsteutvecklare och sann evangelist för kundcentrering och kundupplevelse. Han är författare till boken ”Kundupplevelse – varför vissa organisationer lyckas… och andra inte”, samt grundare av företagen Custellence och Transformator Design. Daniel är mån om att förstå kunden på djupet och att eliminera varje skav i kundupplevelser.

 

 

Lyssna här! 

 

 

Itunes
Spotify
Acast

#9: Hanna Stjärne – SVT:s vd om pizzaprincipen

 

 

Hanna Stjärne har tidigare varit chefredaktör på UNT och programdirektör på SR. 2015 tog hon över förvaltarskapet och vd-stolen på SVT där hon efterträdde Eva Hamilton. Hur viktigt är det för SVT att vara i digital framkant? Hur upplevde hon egentligen metoo och vilka är hennes främst VD-tips? Det pratar hon om i VD-podden.

 

 

Lyssna här! 

 

 

Itunes
Spotify
Acast

#8: Tuva Palm – smart teknik med kunden i fokus

 

 

Tuva Palm är idag en av Sveriges mäktigaste kvinnor inom tech-branschen. Allt började för 20 år sedan när hon klev in på KTH och tog sin civilingenjörsexamen inom datateknik. Sedan dess har det hänt mycket i Tuvas guldkantade karriär. Hon har bland annat digitaliserat och expanderat bolag som Klarna och Nordnet. I VD-podden pratar hon om framtiden, AI och att vara framgångsrik och paranoid.

 

 

Lyssna här! 

 

 

Itunes
Spotify
Acast

#7: Christer Olsson – konsten att få det att hända

 

 

Ett extra långt avsnitt av VD-podden. Christer Olsson har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap. Han har varit föreläsare i över 20 år och är coach till några av Nordens mest framstående ledare. I VD-podden låter han munnen gå varm om ämnen som hur man ska ta itu med bluffsyndromet, om värdebaserat ledarskap och att få saker att hända.

 

 

Lyssna här! 

 

 

Itunes
Spotify
Acast

#6: Erik Ringertz – att driva chefslöst företag med Madonna som förebild

 

 

Erik Ringertz är modell för en ny oortodox typ av företagsledarskap som växer fram. Ett mer humant och naturligt sätt att driva företag. Han är en minst sagt prisad VD, men trots fått utmärkelser som Årets chef (2014) och Årets vd (2016) är han inte den som slår sig för bröstet. Han är VD för IT-konsultföretaget Netlight Consulting och i VD-podden pratar han om att driva företag utan titlar, kärleksfullt ledarskap och mycket mer!

 

 

Lyssna här! 

 

 

Itunes
Spotify
Acast

#5: Per Schlingmann – lämna så mycket som möjligt åt slumpen

 

 

Författare, föreläsare och rådgivare med gedigen erfarenhet inom både politik och näringsliv. Som chefsstrateg för Moderaterna var han en nyckelperson i den förnyelseprocessen som ledde fram till Nya Moderaterna. Han har spännande tankar om det mesta – inte minst globalisering, urbanisering och digitalisering. Hans roman I maktens öga är utgångspunkten för TV-serien Den inre cirkeln som har premiär på Viaplay våren 2019.

 

 

Lyssna här! 

 

 

Itunes
Spotify
Acast

#4: Ella Wahlgren – mjuka värden i en digital värld

 

Ella Wahlgrens första arbete inom kundservice var på Skandia och sedan dess har hon varit på PayEx, Svenska Spel och den gotländska familjeresorten Kneippbyn. Idag är hon föreläsare och konsult med den purfärska boken “Heppologi – En bok om värderingar och kärleksfullt ledarskap. Vad innebär egentligen hennes nykläckta term Heppologi? Och vad är styrkorna med att bedriva ett mjukt ledarskap?

 

Lyssna här! 

 

 

Itunes
Spotify
Acast

#3: Jonas Hammarberg – att nå digital världsklass

 

Jonas är en super-entreprenör inom IT-industrin. Han är idag certifierad coach, föreläsare och eftertraktad konsult inom organisation, kultur och ledarskap. Tillsammans med Viva Medias Arash Gilan har han även skrivit  bästsäljande handboken om digital transformation boken Get Digital or die trying. I VD-podden pratar han bland annat om sin syn på digitaliseringen och digital transformation.

 

Lyssna här! 

 

 

Itunes
Spotify
Acast

 

 

#2: Karin Zingmark – maxat snack om digital kommunikation

 

Karin Zingmark har varit en nytänkande marknadschef på Microsoft, där hon axlade ansvaret att förnya företagets marknadsföringsstrategi. Idag driver hon eget och älskar att hjälpa människor att nå framgång inom digital kommunikation, ett ämne som hennes bok ”Maxa snacket” avhandlar. I VD-podden pratar hon om digitalisering, kommunikation och hur man skapar en vinnande kundresa.

 

Lyssna här!

 

 

Itunes
Spotify
Acast

 

 

#1: Hélène Barnekow – vd:n som fick Telia kundbesatt

 

I första avsnittet får ni träffa en riktig digitaldrottning, Hélène Barnekow. Under flera år var hon VD för Telia och drev igenom en transformation där företaget blev allt mer kundbesatt. I VD-podden pratar hon om den resa hon gjorde med Telia, om sund företagskultur och om modernt ledarskap. Missa inte detta!

 

Lyssna här!

 

 

 

Itunes
Spotify
Acast

 

 


Trailer


 

Länkar


Itunes
Acast
Spotify
Facebook

 

Kontakt


E-mail
Facebook

 

 

Har du tankar, frågor eller feedback?

Vivas integritetspolicy