VD-podden


Hitta oss på

 

Arash Gilan, VD för Viva Media samt föreläsare och författare, samtalar med spännande människor som innehar olika kunskaper. I VD-podden utforskas hela paletten av bolagsbyggande tillsammans med ledare, chefer och experter.

 

Här berörs områden om hur strukturer påverkar enskilda individer till prestationer på gruppnivå. Samt hur man skapar kulturer som får människor att utvecklas, ta egna initiativ och därmed få hela bolaget att växa. Konkreta tips på hur man leder ett förändringsarbete där verksamheten har fastnat i dåliga mönster. Visioner om innovativa idéer och team utbyts. Det delas olika erfarenheter och färdigheter som behövs för att leda organisationen mot framgång.

En utbildande podd som förhoppningsvis ger tid för eftertanke och reflektion om ditt egna beteendemönster, ledarstil och organisationsstruktur. Vad krävs för att bygga ett fantastiskt bolag?

10 oktober släpps en ny säsong av VD-podden med gäster som Expressens förre ansvarige utgivare och chefredaktör Thomas Mattsson, Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, styrelseproffset och Berättarminestriets grundare Dilsa Demirbag-Sten, svenska klockmärket Sjöö Sandströms VD Felix Formark, krögaren Johan Jureskog och Åsa Skogström Feldt som är ansvarig för IKEA Social Entrepreneurship.

Låt mig hjälpa dig med dina utmaningar som ditt varumärket står inför. Tillsammans kan vi utveckla en marknadsföringsstrategi som tar din verksamhet till nästa nivå! Fyll i formuläret för att få chansen till ett gratis rådgivningssamtal med mig.
Varje månad väljer Viva ut några företag som via en halvtimmes videosamtal med Arash ges möjligheten att beskriva sitt unika behov. Utifrån den problematiseringen utvecklar sedan Arash potentiella lösningar i forma av marknadsföringsstrategier.

 

Avsnitt


#19: Johan Jureskog – restaurangentrepenören med magkänsla för strategi

Krögaren Johan Jureskogs stora passion för kött har resulterat i en rad välrenommerade Stockholmsrestauranger som Rolfs Kök och Jureskogs. I podden diskuteras hur man håller många bollar i lufte och samtidigt är ledare, matprofil och kreatör. Lyssna via Itunes, Spotify och Acast

 

Mer Viva i din inkorg!

Vivas integritetspolicy

#18: Jonas Hammarberg – människans roll i en digital värld

VD-poddens Arash Gilan pratar med Jonas Hammarberg om boken de skrivit tillsammans och nu är aktuella med. Den heter Apparnas Planet – människans roll i en digital värld. Det pratas om digital darwinism, vad som krävs för att överleva som företag idag och om brytpunkten mellan människa och maskin. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast

 


#17: Mikael Johnsson – att bygga ett ultimat innovationsteam

Den här gången är det dags att utforska hur man bygger ett ultimat innovationsteam tillsammans med Mikael Johnsson. Han forskar om innovationsvetenskap med fokus på innovationsteam. Han har även tagit ett flertal egna produkter till marknaden och är verksam som innovationsrådgivare, managementkonsult och föredragshållare. I fjol gavs hans bok “höpresterande innovationsteam” ut. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast

 


#16: Antje Jackelén – ärkebiskopen om värdestyrt ledarskap

Hösten 2006 valdes Antje Jackelen till biskop i Lunds stift och blev Sveriges första kvinnliga ärkebiskop. Innan dess har hon blivit teologie doktor i Lund, forskat i USA och bland annat arbetat på Lutheran School of Theology i Chicago. Det går faktiskt att benämna en sorts Antje-effekt när hon blev ärkebiskop och bättrade på Svenska Kyrkans varumärke och relevans. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 

 


#15: Svante Randlert – hur du blir en drömarbetsgivare

Svante Randlert är expert på att engagera, attrahera och utveckla rätt arbetare till rätt plats. Han jobbade på företaget Academic Work som Business & People Advisor åren 2009-2018. Svante är en milt sagt flitig föreläsare med cirka 150 föreläsningar per år. Han har också skrivit boken “Drömarbetsgivare – De tio budorden för att få medarbetare att vissla hela vägen till jobbet”. I VD-podden bjuder han på många intressanta insikter om rekrytering och ledarskap. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 

 


#14: Lena Ahlström – nyckeln till att kommunicera som ledare

Ett avsnitt om att som ledare kommunicera, ta de svåra samtalen och att bygga sitt varumärke – med Lena Ahlström! Vid millennieskiftet grundade hon Ledarstudion, med affärsidén att kombinera kommunikationsträning med scenframställning. Hon har under åren hjälpt bland annat ledare, coacher och framgångsrika skådespelare att vara förankrade i sig själva, i både röst och gester. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 #13: Oskar Henrikson – hur TV-spel kan inspirera ditt ledarskap

Oskar Henrikson är legitimerad psykolog och föreläsare inom beteendeförändring, ledarskap och organisationsutveckling, samt grundare och VD på Psykologifabriken. IKEA, Spotify och Fritidsresor är några av de organisationer som fått ta del av Oskars breda kompetens. I VD-podden samtalar Oskar och Arash om hur man bryter en vana, hur tv-spel kan inspirera dagens ledare och mycket mer! Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 


#12: Agneta Olsson – från ägarlett till ägarstyrt

Agneta Olsson är expert på ledarskap, vd-skap och ägarledda bolag. Hon har under de senaste 20 åren haft ledande positioner inom bland annat ICA, Santa Maria, Ridderheims & Falbygdens sam Coop, där hon fokuserat på kommunikation och ledarskap. Hon har också skrivit boken “Extern VD – så lyckas du!”. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 

 


#11: Jonas Tellander – Storytels vd om dödssynder & långsiktighet

Jonas Tellander började skaka om bokbranschen när han för 14 år sedan drog igång Storytel, en mobilapp med där lyssnaren kan strömma ljudböcker. Han har kallat det för sitt livsverk och har inga som helst planer på att avrunda. 2016 köpte de upp bokförlaget Nordstedts och idag värderas Storytel till mer än sex miljarder kronor. Här pratar han om att tro på sin företagsidé och styrkan i att tänka långsiktigt. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 


#10: Daniel Ewerman – att utrota varje dålig kundupplevelse

Daniel Ewerman är en riktig entreprenör, tjänsteutvecklare och sann evangelist för kundcentrering och kundupplevelse. Han är författare till boken ”Kundupplevelse – varför vissa organisationer lyckas… och andra inte”, samt grundare av företagen Custellence och Transformator Design. Daniel är mån om att förstå kunden på djupet och att eliminera varje skav i kundupplevelser.
Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 


#9: Hanna Stjärne – SVT:s vd om pizzaprincipen

Hanna Stjärne har tidigare varit chefredaktör på UNT och programdirektör på SR. 2015 tog hon över förvaltarskapet och vd-stolen på SVT där hon efterträdde Eva Hamilton. Hur viktigt är det för SVT att vara i digital framkant? Hur upplevde hon egentligen metoo och vilka är hennes främst VD-tips? Det pratar hon om i VD-podden. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 

 


#8: Tuva Palm – smart teknik med kunden i fokus

Tuva Palm är idag en av Sveriges mäktigaste kvinnor inom tech-branschen. Allt började för 20 år sedan när hon klev in på KTH och tog sin civilingenjörsexamen inom datateknik. Sedan dess har det hänt mycket i Tuvas guldkantade karriär. Hon har bland annat digitaliserat och expanderat bolag som Klarna och Nordnet. I VD-podden pratar hon om framtiden, AI och att vara framgångsrik och paranoid. Lyssna via Itunes,Spotify, Acast.

 


#7: Christer Olsson – konsten att få det att hända

Ett extra långt avsnitt av VD-podden. Christer Olsson har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap. Han har varit föreläsare i över 20 år och är coach till några av Nordens mest framstående ledare. I VD-podden låter han munnen gå varm om ämnen som hur man ska ta itu med bluffsyndromet, om värdebaserat ledarskap och att få saker att hända. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 

 


#6: Erik Ringertz – att driva chefslöst företag med Madonna som förebild

Erik Ringertz är modell för en ny oortodox typ av företagsledarskap som växer fram. Ett mer humant och naturligt sätt att driva företag. Han är en minst sagt prisad VD, men trots fått utmärkelser som Årets chef (2014) och Årets vd (2016) är han inte den som slår sig för bröstet. Han är VD för IT-konsultföretaget Netlight Consulting och i VD-podden pratar han om att driva företag utan titlar, kärleksfullt ledarskap och mycket mer! Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 


#5: Per Schlingmann – lämna så mycket som möjligt åt slumpen

Författare, föreläsare och rådgivare med gedigen erfarenhet inom både politik och näringsliv. Som chefsstrateg för Moderaterna var han en nyckelperson i den förnyelseprocessen som ledde fram till Nya Moderaterna. Han har spännande tankar om det mesta – inte minst globalisering, urbanisering och digitalisering. Hans roman I maktens öga är utgångspunkten för TV-serien Den inre cirkeln som har premiär på Viaplay våren 2019. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 


#4: Ella Wahlgren – mjuka värden i en digital värld

Ella Wahlgrens första arbete inom kundservice var på Skandia och sedan dess har hon varit på PayEx, Svenska Spel och den gotländska familjeresorten Kneippbyn. Idag är hon föreläsare och konsult med den purfärska boken “Heppologi – En bok om värderingar och kärleksfullt ledarskap. Vad innebär egentligen hennes nykläckta term Heppologi? Och vad är styrkorna med att bedriva ett mjukt ledarskap? Lyssna via Itunes, Spotify, Acast. 

 


#3: Jonas Hammarberg – att nå digital världsklass

Jonas är en super-entreprenör inom IT-industrin. Han är idag certifierad coach, föreläsare och eftertraktad konsult inom organisation, kultur och ledarskap. Tillsammans med Viva Medias Arash Gilan har han även skrivit  bästsäljande handboken om digital transformation boken Get Digital or die trying. I VD-podden pratar han bland annat om sin syn på digitaliseringen och digital transformation. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 


#2: Karin Zingmark – maxat snack om digital kommunikation

Karin Zingmark har varit en nytänkande marknadschef på Microsoft, där hon axlade ansvaret att förnya företagets marknadsföringsstrategi. Idag driver hon eget och älskar att hjälpa människor att nå framgång inom digital kommunikation, ett ämne som hennes bok “Maxa snacket” avhandlar. I VD-podden pratar hon om digitalisering, kommunikation och hur man skapar en vinnande kundresa. Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 


#1: Hélène Barnekow – vd:n som fick Telia kundbesatt

I första avsnittet får ni träffa en riktig digitaldrottning, Hélène Barnekow. Under flera år var hon VD för Telia och drev igenom en transformation där företaget blev allt mer kundbesatt. I VD-podden pratar hon om den resa hon gjorde med Telia, om sund företagskultur och om modernt ledarskap. Missa inte detta! Lyssna via Itunes, Spotify, Acast.

 

Har du tankar, frågor eller feedback?

Vivas integritetspolicy