5 tips på hur du bygger ett starkt varumärke på Youtube

4 miljarder klipp visas på Youtube varje dag. 300 timmar videomaterial laddas upp varje minut. Youtube är en fantastisk videoplattform för marknadsföring där du verkligen har chans att nå ut till din målgrupp. Här är några punkter du behöver fundera kring för att lyckas bygga ett starkt varumärke på Youtube. 1. Se till att ditt […]

Publicerat
Inlägg Sociala Medier

4 miljarder klipp visas på Youtube varje dag. 300 timmar videomaterial laddas upp varje minut. Youtube är en fantastisk videoplattform för marknadsföring där du verkligen har chans att nå ut till din målgrupp. Här är några punkter du behöver fundera kring för att lyckas bygga ett starkt varumärke på Youtube.

1. Se till att ditt varumärke är konsekvent

Kunden behöver känna igen ditt varumärke direkt, i vilken kanal de än påträffar det.
Se till att använda samma profilbild på Youtube som du har på Twitter, Facebook eller andra kanaler. Se också till att ditt namnet och ditt URL på Youtube överensstämmer med ditt företagsnamn i så hög grad som möjligt. Annars skapar det lätt en förvirring hos användaren. Du vill ju göra det så enkelt som möjligt för hjärnans synapser.

2. Använd dig av storytelling

För att få kunden att välja just din produkt är det viktigt att berätta om varför hen ska göra det. Det kan handla om att du presenterar idén som ligger till grund för din produkt eller om något som hänt under företagets resa. När du levererar berättelsen om ditt företag, se till att noga tänka igenom innehållet så att det matchar det du faktiskt vill marknadsföra. Viktigt är också att levandegöra din historia. En bra berättelse ska innehålla tre P:n: plats, person och problem.

3. Lägg upp videos med god kvalitet

Kvalitén på dina videos kommer att färga användarens bild av ditt varumärke. Därför är det väldigt viktigt att dessa håller hög kvalité. Se till att producera videos med bra ljus, skärpa och ljud – annars riskerar du snabbt att förlora dina tittare.

4. Ta chansen att vara personlig

Videoformatets direkta tilltal bäddar för ett personligt tilltal. Här kan du låta tittarna få lära känna dina anställda, se hur dina produkter fungerar live och låta dem se processer bakom kulisserna. Då bygger du en relation till dina kunder som kommer att generera att varumärket stärks.

5. Lägg kontinuerligt upp nya videos

Hur ofta kommer du att kunna publicera videos? Skapa en plan för ditt material så att det finns en kontinuitet, det uppskattas av mottagaren. Kan du leverera två videos i veckan? Ett varje vecka? Eller kanske ett i månaden? Jämför med andra företag i din nisch för att se vad som är vanligt. Helhetstänk och omvärldskoll på det här planet kommer att hjälpa dig i varumärkesbyggandet.