Viva

Användarvänliga nyheter i Google Search Console

Google Search Console
Publicerad , senaste uppdatering

Google har uppdaterat utseendet i Google Search Console (tidigare Webmaster tools). Än så länge har funktionerna i det nya gränssnittet varit begränsade, men sedan 21 augusti har Google lanserat en rad nya funktioner enligt Google Webmaster Central Blog.

Det är tre nya funktioner som presenterats:

  1. Länkar
  2. Användbarhet på mobila enheter
  3. Användare och behörigheter

uppdatering: Google Search Console kommer nu automatiskt verifiera din webbplats om du har ett Google Analytics konto kopplat till din webbplats.

 

Länkar

 

I denna nya rapport få vi möjlighet att se länkar till och inom din webbplats. Vi får också information om vilka webbplatser som länkar till din samt antal länkar, men även antal internlänkar och vilken länktext som används.

 

Länkrapporter i Google Search Console

Användbarhet på mobila enheter

 

I denna rapport få du all information du behöver för att öka användarupplevelse i mobilen. Du har också möjlighet att undersöka om typsnittet är läsbart och om det går att klicka med fingret på alla klickbara ytor. När du åtgärdat det som rekommenderas har Google nu lagt till en valideringsfunktion som söker igenom din webbplats på nytt och säkerställer att allt fungerar som det ska.

 

mobilvänlighetstest GSC

 

Användare och behörigheter

 

För att förenkla för dig som har flera webbplatser och användare har Google byggt till en funktion som möjliggör att lägga/ta bort användare eller ändra deras roll. Det är nu enklare att lägga till flera webbplatser. Den nya funktionen finner ni under inställningar.

 

användare i google serach console