Viva

En minut med Nathalie Bishop – videointervju

Viva Media
Publicerad , senaste uppdatering

Ett entusiasmerande energiknippe som alltid har nya mål i sikte. Så kan man lugn sagt beskriva Nathalie Bishop, HR Specialist på Viva Media i Uppsala.
– Jag är stolt över att jobba på Viva och vara med och odla den kultur vi skapar tillsammans, säger Nathalie Bishop.

 

Nyrekryteringar, kompetensutvecklings, arbetsmiljöarbete. Nathalie Bishops fokusområden är många och varierande. Kortfattat kan man förklara det som att Nathalie brinner och jobbar för att Viva ska vara en fantastisk arbetsplats för både chefer och anställda. Även om hon alltid har blicken framåt mot nya mål så är hon glad över var Viva befinner sig idag.
– Vi värdesätter kompetens, drivs av utmaningar och att ständigt utvecklas. Vi sätter höga mål, samtidigt bryr vi oss om varandra, hjälper varandra att lyckas och delar många skratt tillsammans, säger Nathalie Bishop.

Vad värdesätter Viva hos personer de anställer?

– Vi ser till person före prestation. Lösningsorienterade och engagerade personer som har nära till skratt och upplevs som äkta. Vi uppskattar när människor har fokus på resultat i kombination med ett inre driv. Inställningen är avgörande, där vi premierar kandidater som är flexibla, som inte ser problem som ett hinder utan något som kan lösas och som är passionerade lagspelare som tar ansvar.

Kommunikation är A och O 

För att fortsätta vara en bolag som bryr sig om sina medarbetare har Viva skapat flera vägar för medarbetarna att komma i kontakt med organisationens ledare och/eller chefer. Kopplat till de mål- och utvecklingssamtal som äger rum tre gånger per år finns nu till exempel verktyget Heartpace.
– Det ger möjlighet till dokumenterad förberedelse där medarbetaren och chefen i förberedelsen svarar på frågor kring personlig utveckling, arbetsuppfyllelse, önskade mål, trivsel och mående, samt ger varandra feedback på arbetsrelationen. Det bäddar sedan för fokuserade och givande fysiska samtal. Men såklart finns chefer alltid tillgängliga för att möta medarbetarens potentiella frågetecken och behov, säger Nathalie Bishop.

Finns det fler saker att tänka på för att skapa en arbetsplats som gör att den anställde känner att hen inte bara går till ett “jobb”, utan känner sig som hemma och vill stanna kvar under en längre tid? Nathalie Bishop har tre tips för hur du får dina medarbetare att trivas.

1. Infria drömmar

– Det är viktigt att se hela människan och då behöver man skilja på person och funktion. Ni som företag når personen genom hjärtat och att infria drömmar. Hjälp medarbetaren och ge möjligheter personen att nå individuella mål. Stärk också personens funktion genom att erbjuda kompetens- och karriärsutveckling.

2. Transparens och ärlighet

–  Jobba på att skapa goda relationer genom transparens och ärlighet, där tillit är grunden. Utbilda också ledarskapet där du ger konkreta verktyg som bidrar till en prestigelös atmosfär. Medarbetaren ska inte vara rädd för att föra fel, utan ges möjlighet att utvecklas genom sina misstag. Det är vägen till framgång.

3. Skapa en god kultur 

– Skapa en kultur där ni har en starkt vision, en stabil organisation med högt i tak där ni genuint tror på att det är medarbetarna som för företaget framåt. Var lyhörd för input från alla medarbetare, det är alltid den bästa idén som ska vinna.  Var också rak och tydlig i kommunikationen kring vilka ni är. Då kan ni alla springa åt samma håll och skapa en positiv och sprakande arbetsplats.