I love AI slutsåld – ny upplaga och översättning på väg

I höstas släppte Vivas vd Arash Gilan ”I love AI”, en hyllad bok om AI:s historia, framtid och hur den ska användas. Efter bara sex månader har nu första upplagan sålt slut och en ny upplaga, en engelsk version och ljudbok är på gång.

Publicerat
Inlägg AI Ledarskap Marknadsföring

"Titeln anspelar på min optimism när det kommer till AI och ny teknik generellt, men inte först och främst för den nya teknikens egenvärde utan för hur den ger oss människor utrymme att lyfta fram det som är sant mänskligt i oss själva."

—Arash Gilan

I love AI är precis som titeln avslöjar Arash Gilans kärleksbrev till artificiell intelligens. I en tid då otroligt mycket händer inom AI och många är bekymrade och rådlösa är boken en guide till hur vi kan använda AI till vår fördel. Boken ger dig det du behöver för att bli en AI-driven ledare eller medarbetare.

– Titeln anspelar på min optimism när det kommer till AI och ny teknik generellt, men inte först och främst för den nya teknikens egenvärde utan för hur den ger oss människor utrymme att lyfta fram det som är sant mänskligt i oss själva, säger Arash Gilan.

Nu är första upplagan slutsåld och Arash är tacksam över det mottagande som boken har fått.

– Det har legat hårt jobb bakom denna bok, så jag är otroligt stolt över det genomslag den fått. Jag har aldrig fått så mycket positiv uppmuntran tidigare kring en bok, allt från föräldrar som läser den med sina barn till folk på gymmet som är 80+ som läst. Jag är extra stolt att den tilltalar en så bred publik, och väldigt kul att en hel del beskriver den som bland det bästa de läst, säger Arash Gilan.

Ny upplaga, flera översättningar och ljudbok på väg

Efter det goda mottagandet är nu en ny upplaga på väg att tryckas, så att alla som vill har en möjlighet att komma över ett fysiskt exemplar.

– Jag försöker så ofta jag kan prata om vikten av att läsa fysiska böcker i en digital era, och det är en förmån att få bidra till detta. Det är fantastiskt att upplagan på några tusen tog slut så snabbt, och jag är extra glad att folk faktiskt läser fysiska böcker fortfarande, säger Arash Gilan.

Utöver en ny upplaga av originalet kommer också en engelsk version av boken som ska föra ut Arash budskap på den internationella marknaden, något som har skett med flera av hans tidigare böcker. Boken kommer även tryckas på norska och de båda översättningarna kommer att släppas under hösten 2024.

I love AI kommer också komma ut som ljudbok för att bli tillgänglig för så många som möjligt. Nu återstår det bara att se om det är ChatGPT eller Arash själv som läser upp innehållet för lyssnaren.

Inte för sent att hänga med i utvecklingen

Även om det har hänt mycket inom AI de två senaste åren och stora AI-nyheter släpps varje månad slår Arash fast att det inte är för sent att följa med i AI-utvecklingen och till och med ligga i framkant.

– Jag skulle säga att AI-tåget har knappt börjat röra på sig ännu, den kommer sakta igång och är långt ifrån perrongen så känn lugnet och läs boken för vi är i stadiet där nyfikenheten och experimenterandet fortfarande är väldigt viktigt, säger Arash Gilan.