Viva

Instagram planerar ny app – liknar Snapchat

Sociala Medier
Publicerad , senaste uppdatering

Instagram var till en början en väldigt simpel bilddelnings-app primärt för vänner och familj, men har utvecklats mycket under åren. Nu regerar diverse influencers våra flöden genom algoritmer, det finns en meddelandefunktion och möjligheten att skapa GIF-bilder (Boomerang) och videor.

I sex länder testar nu Instagram en ny app som kallas för Direct. När den installeras försvinner meddelandefunktionen från Instagram och förläggs istället till Direct-appen. Dina följare och de du följer hänger med in i den nya appen, som har en kamerafunktion i centrum med diverse filter och effekter att använda.

Så här kommenterar Instagram själva den nya satsningen: ”We want Instagram to be a place for all of your moments, and private sharing with close friends is a big part of that. To make it easier and more fun for people to connect in this way, we are beginning to test Direct – a camera-first app that connects seamlessly back to Instagram”.

Orsaken till att det skapas en fristående app

Frågan är varför Instagram satsar på att bygga en ny app med funktioner som redan finns på Instagram? Antagligen är det för att fortsätta sin kamp för att konkurrera ut Snapchat. För ja, Direct ser ut att vara otroligt lik sin konkurrents applikation och det mesta pekar på att strategin lär fungera, eftersom lanseringen av Instagram Stories fick användandet av Snapchat att sjunka ordentligt.

Vi kan förvänta oss att Direct kommer att lanseras globalt under året.