Viva

VD-podden #67: Nina Lindvall – blomstrar på Interflora

VD-podden
Arash Gilan Nina Lindvall VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Nina Lindvall är vd på Interflora sedan 2018, som är en del av en världsorganisation med 110 butiker helt i egen regi och 560 medlemsbutiker i Sverige. Interflora är en snart 100-årig organisation som sedan starten 1923 har levererat blommor samma dag till sina kunder, samma sak som idag sker via e-handeln. Innan Nina klev in i blombranschen så jobbade hon med modeföretag i roller som CMO på Gant, vd på Rodebjer och modechef på Åhlens. Hör henne här i Viva Medias VD-podden.

Interfloras vision

Interflora var en av de första e-handlarna i Sverige och har idag 3,5 miljoner årliga besökare. Med en vision om att bli Sveriges främsta gåvodestination online ser vd Nina många möjligheter för innovation av produktutbud och tjänster. Interflora AB är en del av en världsorganisation med 56 000 anslutna butiker över USA, GB och Europa. Bolaget nådde historiska siffror under påskveckan 2020 där dom ökade med 500 procent jämfört med föregående år. Hela organisationens försäljning ligger på 2,5 miljarder, där e-handeln står för 70%.

Nina Lindvall i VD-podden

I det här avsnittet av VD-podden får du höra Nina berätta om hur hennes syn på hur hennes ledarskap utvecklats under åren, redan som 19-åring blev Nina vd. 2007 lämnade hon en bra karriär och etablerat liv i Sverige för ett nytt liv i Los Angeles där hon sökte efter nya sätt att leva livet men också hur hon betraktade världen. En resa som på många sätt kom att forma henne till den ledare hon är idag.

Arash och Nina pratar om vilken typ av bolagskultur som behåller talangerna och de mjuka värden som inte går att mäta. Hur får vi fatt på mänskliga nyckeltal och fler dimensioner i förtåelsen av ett bolag? Vad krävs mer än siffror och det rationella när vi bedömer om hur ett bolag mår? Nina betonar vikten av ett helhetstänk där man ser människa, affärer och miljö verka i ett ekosystem. Att vi behöver inkludera fler komponenter för att skapa miljöer där bolag kan blomstra. Det är alltid en win win i ett ekosystem. Allt hänger ihop. Det vinnande konceptet på sikt är ett helhetsperpektiv som tar hållbarhet i beaktning något som blir allt viktigare för människor särskilt efter pandemin. Något bolag måste anpassa sig till för att hålla på sikt konstaterar Arash och Nina.

Se Arash och Ninas samtal här i videon om Interflora och varför vi behöver inkludera fler dimensioner i bedömningen av hur framgånsgrikt ett bolag är.

Lyssna på Nina Lindvall och Arash Gilan i VD-podden här

Spotify
Apple podcast
Acast