Viva

Viva förvärvar kommunikationsbyrå i Malmö

Marknadsföring Viva Media
Publicerad , senaste uppdatering

Pressmeddelande den 11 januari 2024

ID kommunikation blir en del av marknadsföringsbyrån Viva, och med stöd av kommunikationsbyråns strategiska och kreativa kompetens utvecklar Viva nu sitt helhetserbjudande inom marknadsföring. Genom förvärvet av Malmöbyrån stärker Viva sin närvaro ute i landet och får sitt första kontor i Skåne.


Viva, en av Nordens största marknadsföringsbyråer, med helhetslösningar inom media, performance, webb och reklam, befäster nu sin position ytterligare genom förvärvet av kommunikationsbyrån ID kommunikation i Malmö. I och med detta förvärv har Viva nu kontor i Uppsala, Kalmar, Malmö och Oslo med totalt över 100 medarbetare.

– Första gången jag träffade Pia-Karin och Lotte så var jag så otroligt imponerad! I den här branschen är det dessutom beklagligt nog fortfarande alldeles för sällsynt att två kvinnor driver en byrå, och på vilket sätt de gjort det sen!  ID tillhandahåller tjänster som kommer att komplettera det vi erbjuder idag, och göra oss till en ännu starkare fullservicebyrå inom marknadsföring. Vi kommer utöka vår redan starka strategiska kompetens, och erbjuda fler kommunikativa lösningar i en ännu större del av Norden, säger Arash Gilan, vd och medgrundare av Viva.

För ID kommunikation blir detta en möjlighet att stärka sitt erbjudande till sina kunder i Malmöområdet.

– Vi är otroligt glada! Vi går in i 2024 som ett starkare bolag, och det känns fantastiskt att kunna ge både våra anställda och kunder möjligheten att ingå i ett mycket större sammanhang med tillgång till skräddarsydda lösningar inom hela kommunikationsområdet, säger Pia-Karin Åkesson, vd och ägare.

– Genom att gå samman med Viva kan vi erbjuda våra kunder fler insikter och verktyg för att stärka deras varumärken och nå ut till sina målgrupper på ett ännu mer effektivt sätt, säger Lotte Hoflund, Account Director och ägare.

Både Pia-Karin Åkesson och Lotte Hoflund återinvesterar som delägare i Viva.

För mer information, kontakta gärna:

Arash Gilan vd Viva
arash.gilan@vivamedia.se

Pia-Karin Åkesson, vd ID kommunikation
pia-karin.akesson@idkommunikation.com

Om ID kommunikation

ID kommunikation är en strategisk och kreativ kommunikationsbyrå i centrala Malmö. Byrån grundades 1998 och har 28 medarbetare med kompetens inom strategi, produktion, design, analys, webbutveckling och trycksaker. De hjälper företag och organisationer att tydliggöra sin röst, så att de kan bygga långsiktiga och hållbara relationer.

Till ID kommunikations hemsida

Är du nyfiken på Viva?

Hör av dig till oss direkt så tar vi diskussionen vidare.