Viva

Google uppdaterar sin sökalgoritm ”June 2019”

Sökmotoroptimering
Publicerad , senaste uppdatering

Idag 3/6 lanserar Google en global uppdatering som är en stor kärnuppdatering av sökalgoritmen som fått namnet June 2019. Detta meddelades via Googles Twitter igår. Det finns inte så mycket information om vad uppdateringen gör, vi kommer dock hålla koll och följa utvecklingen och uppdatera detta inlägg löpande. Ska man tro vad som säges i Tweet:et verkar uppdateringen ha fokus på mobilanpassning och laddningshastighet på sidan. Av erfarenhet brukar dessa kärnuppdateringar påverka sökresultatet en hel del, vad som påverkas mer specifikt denna gång är för tidigt att säga något om.

 

 Länk till Google Tweet´s

 

Vad ska jag göra för att synas i Google June 2019?

Google har tidigare delat dessa råd kring när deras kärna (core) för sökalgoritmen uppdaterats.

  • Varje dag släpper Google vanligtvis en eller flera ändringar för att förbättra sökresultatet. Vissa är inriktade på specifika förbättringar. Vissa är större förändringar. Vi gör dessa rutinmässigt flera gånger per år.
  • Som med alla uppdateringar kan vissa webbplatser notera nergångar eller klättra i SERPEN. Det betyder inte per automatik att att dessa sidor är felaktiga. Istället är det att förändringar i våra system som gynnar sidor som tidigare inte fått lika mycket uppmärksamhet (underbelönade).
  • Det finns ingen ”snabbfix” för sidor som rankar mindre bra än att lägga tid på att skapa bättre innehåll. Med bra innehåll vinner du i längden och framtida uppdateringar kanske kommer just premiera ditt innehåll och din sida kan klättra upp i förhållande till andra sidor.