Viva

Hastighet blir en rankningsfaktor för mobila sökningar

Sökmotoroptimering
Publicerad , senaste uppdatering

Det ser ut som en av mina spårdomar delvis slår in. I min trendspaning för sökmotoroptimering 2018 hade jag ett avsnitt om prestanda och hastighet där jag konstaterar att hastighet kommer att ingår i Googles algoritm under 2018. Nyligen meddelande Google på sin officiella blogg att Google kommer använda hastighet som en rankningsfaktor i sökresultaten för mobil i början på juli i år.

”Folk vill kunna hitta svar på sina frågor så fort som möjligt,” säger Googles sökteamsmedlemmar Zhiheng Wang och Doantam Phan i blogginlägget. ”Studier visar att människor verkligen bryr sig om hastigheten på en sida.”

The Speed Update som Google valt att kalla uppdateringen kommer endast påverka de sidor/webbplatser som har absolut sämst laddningstid för användare och berör bara ett fåtal webbplatser. Uppdateringen kommer inte ta hänsyn till vilken teknik du valt att bygga webbplatsen med (responsive, subdomän osv). Det kommer fortfarande vara innehållet som matchar sökfrågan som är det relevanta i sökresultatet. Google skicka även med en lista över verktyg till utvecklare och designers som kan användas för att utvärdera en sidas prestanda. Vill du veta mer så finns blogginlägget i sin helhet på Webmaster Central Blog.