Viva

The need for speed: Google lägger resurser på utvecklingen av WordPress

Google Teknisk SEO
Publicerad , senaste uppdatering

Google ger ett utvecklingsteam tid och resurser att utvecklar mot WordPress och nu letar man efter anställningsbara WordPress-utvecklare till teamet enligt Medina Blog.

Google har de senaste åren haft ett allt större fokus på hastighet. Nyligen presenterades The Speed Update som vi skrivit om tidigare, detta innebär att efter juli 2018 kommer mobila hemsidor som laddar dåligt få en sämre placering i det mobila sökresultatet. Samtidigt är Google på väg att rulla ut Mobile First Index  som innebär att den mobila versionen av din webbplats kommer vara den primära version som Google värderar och visa i sökresultatet.

Sikte på bättre laddningstider

Google har alltid strävat efter att göra internet mer tillgängligt och förenklat för användaren, därför är det inte lustigt att ett samarbetet med WordPress sker eftersom CMS:et har marknadsandel på nästan 59% och utan tvekan är den mest använda publiceringsplattformen. Var tredje webbplats som finns är byggd i plattformen. Google har sen en tid tillbaka framhävt AMP-projektet med mål att hjälpa webbplatsägare till bättre laddningstider; trots en bra community med öppen källkod och utveckling av plugin så användes AMP-tekniken på väldigt få webbplatser (detta vill man förändra).

Alla som har utvecklat i WordPress vet att plattformen har en del prestandautmaningar och genom ett tätare samarbete med WordPress kan Google får ut AMP-tekniken till WordPress, vilket ge webbplatser med snabbare laddningstider och ett roligare internet (ingen vill sitta och vänta på att en webbplats som laddar).

Vi hoppas att vi snart kan återrapportera om inbyggt stöd för AMP i WordPress.