Viva Media

Slå ihop Facebook-sidor

Facebook
Publicerad , senaste uppdatering
 

Har du Facebook-sidor som du vill slå ihop till en? Det går att lösa men det finns en rad saker som du behöver ha koll på för att göra det. Funderar du över att slå ihop Instagram-konton är det i dagsläget inte möjligt. Här kommer en guide till de du behöver göra för att slå ihop FB-sidor.

 

Ofta har man som bolag byggt upp flertalet sidor för olika syften men som ju mer tiden går blir mer och mer samma innehåll. Då kan en hopslagning vara relevant att göra för att inte ha en sida som “skräpar” med gammalt och inaktuellt innehåll. FB ser det som ett sätt att slå ihop “dubbeltsidor” vilket man bör ha i bakhuvudet för att lyckas med sin hopslagning.

 

 

  • Den Facebook-sida med flest följare blir den nya permanenta. Den gamla sidans innehåll kommer att raderas permanent, men följarna “följer med” till den FB-sida med flest följare.

 

 

  • Du som person kan vara administratör för båda sidorna du önskar slå ihop till en.

 

 

  • Postadressen kopplat till båda sidorna som ska slås ihop måste vara samma, om de är fysiska platser.

 

 

  • Det går tyvärr inte att ångra en sammanslagning, så var säker på det du gör innan du påbörjar processen

 

 Det tar ett par arbetsdagar för Facebook att godkänna eller avslå ihopslagningen av sidorna då det hanteras manuellt. Men sen är du redo att fortsätta administrera en FB-sida istället för två.

 

Du ska vara medveten att det finns en liten risk med att slå ihop FB-sidor: båda kan stängas ned permanent ifall FB anser att sidorna representerar olika saker/verksamheter.

 

Hör av dig om du skulle stöta på problem!

 

Text: Alexander Johansson är en av alla Vivas stjärnor på Sociala Medier. Som Social Media Specialist utvecklar Alexander Vivas kompetens så att vi alltid kan ligga i framkant med det senaste. Han ger kontinuerligt våra kunder sin expertis om målgrupper, creatives och såklart även de större perspektivet i hur andra kanaler kan bidra till att marknadsföringen får effekt.