Sverige - Viva Media

Värdet av vad marknaden säger om varumärket

Varumärke
Publicerad , senaste uppdatering

Vad är den främsta anledningen till att använda de innehåll som 81% av den globala befolkningen lägger ut på internet? Kan det vara så att vi ser en potential i datan och kanske tänker att det är värdefullt för vårt företag att veta vad folk säger om oss? Varför då inte använda informationen om den finns där serverad?

Det viktiga här är att veta om möjligheten att läsa av den samlade datan som alla dessa personer lämnar efter sig på internet faktiskt finns, och att vi kan använda det för att se om ett varumärket är intressant på lång och kort sikt. Intressant va!?

Eftersom andel av sök (Share of Search) är ett förutsägbart mätvärde skulle vi kunna förutse förändringar mot vårt varumärke innan de händer. Detta kräver naturligtvis lite validering och tänkande för att veta hur långt det förutsägbara fönstret är, dess skillnad mellan olika kategorier beror delvis på beslutscykeln. Vi kan också se vad människor föredrar gentemot varumärket och kombinera det med intressedata så att vi vet om folk pratar negativt om oss ​​eller hejar på oss. I grund och botten kan intresset vara stort på grund av bra eller dåliga saker, kanske är de neutrala mot varumärket och är lätta köpare som köper från ditt varumärke bara för att det är framför dem i det specifika ögonblicket de behöver produkten du tillhandahåller där och då.

Utforska bara möjligheterna för vad du som företag kan göra med all denna data och du kan fatta viktiga beslut genom att bara titta på en graf och förutsäga vad som kommer att hända. Du kan till och med starta en varumärkeskampanj för att öka den positiva preferensen gentemot ditt varumärke så att du kan börja bygga upp din baslinjeomsättning.

Eftersom Share of Search idag använder fler källor för att bestämma ett varumärkes intresse, utvecklas mätvärdet ännu mer. Även om Coca Cola inte vill att vi ska besöka deras webbsida kan vi fortfarande skriva om varumärket eller läsa om det eller se det i ett annat sammanhang än just deras egen webbsida. Jag pratar om bloggar, forum, nyhetsmedier, video etc. Så idag är SoS mycket mer än bara sökdata från sökmotorer.

Med tanke på detta måste vi fortfarande vara försiktiga med det här måttet eftersom det har sina utmaningar. Det har varit en pågående diskussion om SoS är ett bra mått för FMCG-märken eftersom vi oftast bara köper vårt mjölkpaket ändå utan att prata om det med vår omgivning på internet eller söka efter det. Detta kan förändras om online tar mer av dagligvarumarknaden, vi kan se en förändring även här. Ändå finns det några tidiga tester med olika märken av potatissnacks som visar att människor söker efter FMCG-produkter. Även om volymen är mindre än låt säga IKEA eller VOLVO så visade ändå studien att de relativa mönstren säger att större märken har högre intresse. Allt i linje med B.Sharp som säger att större varumärken med högre baslinjeförsäljning kommer att ha högre intresse för kategoriköpare, även om de flesta köpare är lätta köpare kan vi vara säkra på att de känner till de större märkena.

Så på frågan om ska vi använda SoS, skulle mitt svar bli ja men det är upp till varje kategori att bedöma om det är en bra mätning. Vi kan alltid använda insikterna för att se om vi väcker intresse för vår kategori och granska det för att se hur många som är intresserade av varumärket och har en god preferens för det.

Denna information kan vara avgörande för ett varumärke att känna till, spelar ingen roll om du är ett stort eller mindre varumärke, datan är representativa som standard eftersom om det finns få omnämnanden i din kategori då den är liten – klarnar bilden?

Om vi ​​exempelvis blickar mot företag som säljer tegel och murbruk online så är SoS ett bra mått för att få en fördel gentemot de andra alternativen på marknaden. Driver du en e-handel vill jag säga att SoS verkligen är ett mätvärde för dig att hålla koll på!

Koll får du om du tittat på de webinar som jag har gjort med Rodrigo Pozo Graviz, CEO på My Telescope. Då kommer vi samtala om värdet av Share of Search och ge dig en full bild av hur det kan hjälpa ditt bolags marknadsföring att bli ännu bättre. Titta här!