Viva

Viva Media förvärvar reklambyrån Kreation

Viva Media
Publicerad , senaste uppdatering

Reklambyrån Kreation i Kalmar blir en del av marknadsföringsbyrån Viva Media, och med stöd av Kreations kreativa tyngd och erfarenhet tar Viva Media nu ytterligare ett steg mot att bli Nordens bästa marknadsföringsbyrå.

Viva Media är en marknadsföringsbyrå med bred kunskap inom både media, performance och reklam, och hjälper kunder med hela eller delar av deras marknadsföring. Byråns spetskompetenser innefattar både SEO, SEM, sociala medier och kreativt innehåll, och genom förvärvet av Kreation breddar de sin kreativa kompetens, och lägger till både film och webb till sitt erbjudande.

– Kreation erbjuder tjänster som inte bara kompletterar oss utan även utvecklar vårt erbjudande som marknadsföringsbyrå, där vi vill erbjuda helheten av all marknadsföring. Med detta stärker vi verkligen vårt kreativa erbjudande som mångdubblas, och erbjuder nu även webb och filmproduktioner i vårt helhetserbjudande, säger Arash Gilan, vd och medgrundare av Viva Media.

Arash Gilan ser också en stor potential i Kreations starka position i den offentliga sektorn. Där har Kreation en stor del av sina kunder, och sammanslagningen gör att Viva Media nu får möjligheter att utvecklas inom ett område där de tidigare inte har varit lika framträdande. 

Kreations vd och grundare Johan Torslén är väldigt glad för sammanslagningen, och ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med Viva Media. För teamet på Kreation blir det nu en styrka att ha en ännu större kanalkompetens i ryggen under den kreativa processen.

– Framtidens byråer måste vara världsmästare på mediekanaler, och det är Viva. De har det som krävs för att lyckas och vi är nu med på den resan. Det kommer bli utmanande, men samtidigt otroligt spännande, säger Johan Torslén.

Förvärvet kommer också göra ett stort avtryck lokalt i Kalmar. Viva Media har kontor i Uppsala, Oslo och Kalmar, och Kreation är Kalmars största  och äldsta reklambyrå som tillsammans med dotterbolaget och filmbyrån Wedomotion består av cirka 20 medarbetare.

– Detta är nog bland det största som har hänt mediebranschen i den här delen av Sverige. Nu väntar vi på att våra nya lokaler ska bli färdigställda så att vi kan flytta ihop och börja jobba tillsammans på riktigt, säger Henrik Zobal, vice vd, medgrundare och platschef för Viva Media i Kalmar.

Läs mer om förvärvet och vår vd Arash Gilans tankar på resume.se.

Vill du veta mer om oss på Viva?

Hör av dig via formuläret så återkopplar vi inom kort.