Viva

“Viva Media var en väldigt viktig samarbetspartner till oss i framtagandet av vår nya hemsida, både vad gäller Design/UX och SEO-arbetet. De är grymma i sin leverans och väldigt trevliga att arbeta med vilket såklart är ett extra plus”.

– Erika Dalle COO Cervera

Bakgrund

Cervera är en av Sveriges största butikskedjor med produkter inom kök och inredning. I Sverige finns ett 70-tal fysiska butiker, och de bedriver även e-handel i Sverige, Norge och Finland. Cervera har länge varit stora inom den fysiska handeln, men i och med pandemin gjorde de en storsatsning på sin e-handel.

Utmaning

Efter ett år av stark tillväxt inom sin e-handel ville Cervera uppdatera sin hemsida så att den hängde med i utvecklingen. Hemsidan behövde bland annat matchas med deras befintliga profil som var väl etablerad i deras fysiska butiker. 

Tydliga ramar behövde sättas för designen, och anpassningen till den digitala plattformen medförde utmaningar när det kom till bland annat användarflöden, färgkontraster och proportioner mellan olika designelement.

Lösning

Vi hjälpte Cervera att implementera deras grafiska profil på den nya hemsidan. Tillsammans med dem jobbade vi fram designlösningar som anpassades för den digitala applikationen och som optimerade användarflödet på sajten.

Startsidan, huvudmeny, sidfot, produktkort, produktsida och varukorgen var några av de delar av sajten som vi formgav, och de UX-utmaningar som vi löste för Cervera var till stor del kopplade till produktflödet.

Samtidigt som vi hjälpte till med designen på hemsidan gjorde vi även ett strategiskt SEO-arbete åt Cervera som bidrog till att de det året vann Svenska SEO-priset.