Viva

VD-podden #100 Specialavsnitt: Min mamma, Soheila Fors

VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

VD-podden har nått en stor milstolpe: 100 avsnitt! För att fira detta jubileumsavsnitt har vi äran att välkomna en väldigt speciell gäst – Soheila Fors, Arash Gilans mamma.

Soheila Fors är en kurdisk-svensk författare, föreläsare och samhällsdebattör, känd för sitt arbete med att stödja kvinnor som utsatts för våld och förtryck. Hon föddes i kurdiska delen av Iran och upplevde själv svårigheter och förtryck, vilket ledde till att hon flydde till Sverige. I Sverige grundade hon Khatoon, en organisation som hjälper kvinnor som utsatts för hedersrelaterat våld och förtryck. Soheila har även skrivit flera böcker där hon delar med sig av sin egen livshistoria och erfarenheter av att överleva och bekämpa kvinnoförtryck. Bland annat hennes självbiografi ”Kärleken blev mitt vapen”.

Det är ett personligt och känslosamt avsnitt där Arash och Soheila delar med sig av sin fysiska resa till Sverige, men även den inre resan som sker när man flyr till ett annat land.


Avsnittet är en hyllning till våra osjälviska hjältar som bär oss genom mörkrets djupaste skuggor och lyser upp våra vägar med sina ljusstrålar av hopp och styrka. Mycket av vem jag är idag, av min styrka och mina värderingar, kan jag tillskriva henne. Vårt samtal var både hjärtevärmande och väldigt smärtsamt, eftersom vår historia är fylld av mörker, kamp och svårigheter.

Arash Gilan

Lyssna nu via Spotify:

Eller via Apple Podcast